Αναρτήθηκε στις:26-02-20 11:31

Στην έκθεση χειρογράφων και παλαιτύπων ο ΠτΔ


Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την «Έκθεση χειρογράφων και παλαιτύπων», που οργάνωσε το Εργαστήριο Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας κ. Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος, ο οποίος και τον ξενάγησε στα τεκμήρια της Έκθεσης.

Το ενδιαφέρον του κ. Προέδρου επικεντρώθηκε στα σπάνια προσκτήματα του Εργαστηρίου και στα άγνωστα αυτόγραφα χειρόγραφα του Αθανασίου Ψαλίδα (1767-1829), τα οποία ετοιμάζονται προς έκδοση. Στο Εργαστήριο Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας απόκειται πλειάδα «Αρχείων», ανάμεσα στα οποία και το «Αρχείο του Λέανδρου Βρανούση» (1921-1993), ενώ έχει ψηφιοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός κειμένων, στα οποία η διαδικτυακή πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Για την Ψηφιακή του Βιβλιοθήκη και την συμβολή του στην ευρωπαϊκή και διεθνή προβολή της Νεοελληνικής Φιλοσοφίας το Εργαστήριο έχει τιμηθεί με δύο (2) «Βραβεία Αριστείας».

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ