Αναρτήθηκε στις:17-01-20 17:24

Κοινή δήλωση αντιπολίτευσης για το προσφυγικό


Κοινή δήλωση απέστειλαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης Δήμου Αρταίων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. Τη δήλωση υπογράφουν οι συνδυασμοί «Δημοτική Αναγέννηση» Ταπραντζή-Κοίλια Τζένη, «Γέφυρα στο Μέλλον» Παπαλέξης Γιάννης και «Πολίτες με Όραμα» Μπαλάγκας Γιώργος. Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας βρεθήκαμε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το μεγάλο και πολύ σοβαρό θέμα των προσφυγικών ροών που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες την τοπική μας κοινωνία. Αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μιά πολύ σοβαρή υπόθεση, και έτσι δεν μπορούμε να την αφήσουμε στην τύχη της ή στην απουσία αισθήματος ευθύνης...εκ μέρους μας.

Οφείλουμε και να πάρουμε θέση και να πράξουμε το καλύτερο δυνατό.

Η τοπική μας κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση, με αναπτυγμένο το αίσθημα της αγωνίας και της ανασφάλειας...

Με κυρίαρχο το αίσθημα του Ανθρωπισμού αλλά συνεκτιμώντας και την ικανότητα του τόπου μας να "αντέξει", συμμετείχαμε σε όλες τις λαϊκές συνελεύσεις και τα Τοπικά Συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Αρταίων επέλεξε να μην συμμετέχει πουθενά ο ίδιος, χωρίς να ξεκαθαρίζει την θέση του...Επέλεξε να χρησιμοποιήσει όλους τους επικοινωνιακούς τρόπους με ενέργειες "δύναμης ισχύος", παίζοντας το "κρυφτούλι" με όλους τους φορείς του τόπου, απαξιώνοντας ακόμη και το δημοτικό συμβούλιο, όπως φαίνεται και στις τελευταίες του δηλώσεις...

Καλούμε τον Δήμαρχο κο Τσιρογιάννη να επικοινωνήσει με το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους φορείς...να σταματήσει να "ρίχνει το μπαλάκι" στους άλλους, έτσι ώστε να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που δεν έχει εύκολα λύσεις.

Απαιτούμε από τον κο Τσιρογιάννη να αλλάξει τακτική, για να βρεθεί μια λύση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της συγκυρίας, σταματώντας τακτικές που πυροδοτούν μισαλλόδοξες διενέξεις, σπέρνοντας αβεβαιότητα και διχόνοια στις τοπικές μας κοινωνίες.

Από την πλευρά μας κρατούμε ψηλά την σημαία της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού του Δήμου μας, τιμώντας τη θέση που μας έταξαν οι συμπολίτες μας!».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ