Αναρτήθηκε στις:18-07-19 12:39

Μαθητικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Παιδείας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας


O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης και κλιμάκιο της Π.Δ.Ε. Ηπείρου επισκέφτηκαν τη μαθητική κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας, που λειτουργεί στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας, με αφορμή την αποχαιρετιστήρια γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου.

Οι μικροί μαθητές που επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους σ’ ένα όμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα, άφησαν για λίγες μέρες κινητά, tablet και τον εικονικό κόσμο που έχει εισβάλει στην καθημερινότητά τους για να απολαύσουν τη φύση και το ομαδικό παιχνίδι, καθώς και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες σε ένα φιλόξενο και ιδανικό περιβάλλον.

Αξιέπαινοι είναι οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση, οι οποίοι με άοκνες και συνεχείς πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με εθελοντές διοργάνωσαν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Κατά τις ημέρες της παραμονής των μικρών μαθητών στήθηκαν “σκακιέρες”, οργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες, δημιουργήθηκαν χειροποίητα αναμνηστικά. Τα παιδιά μυήθηκαν σε τεχνικές αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας και διδάχθηκαν τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης. Ήλθαν, επίσης σε επαφή με διάφορα θαλάσσια αθλήματα και ξεναγήθηκαν στο φορέα διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα.

Τέλος οργάνωσαν τη δική τους χορωδία, και στην αποχαιρετιστήρια γιορτή τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική, και χόρεψαν ανέμελα, παρουσία των γονέων που μπόρεσαν να παρευρεθούν σε αυτή.

Έχει ήδη ξεκινήσει η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, κατά την οποία φιλοξενούνται παιδιά τόσο από την Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και από την Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Στόχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας παραμένει η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης, που επαναλειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, με δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, η στήριξη και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών και εθελοντών που αναλαμβάνουν, για ένα μήνα κάθε καλοκαίρι, το απαιτητικό έργο της λειτουργίας της κατασκήνωσης και κύρια η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ο εμπλουτισμός των δημιουργικών δραστηριοτήτων των νεαρών κατασκηνωτών ώστε να είναι η διαμονή τους μια ευχάριστη καλοκαιρινή εμπειρία την οποία και θα ήθελαν να ξαναζήσουν.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ