Αναρτήθηκε στις:18-04-19 12:50

Εγκαίνια στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πραμάντων


Παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Βασίλειου Ματθαιόπουλου, θα γίνουν τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η ίδρυση και λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να θωρακιστεί η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, καθώς ο κοντινότερος Πυροσβεστικός Σταθμός ήταν αυτός των Ιωαννίνων, που απέχει πλέον της μίας ώρας από τα περισσότερα σημεία του δήμου και ιδιαίτερα από τις περιοχές με πυκνή βλάστηση.

Πέρα από τα αιτήματα, που είχαν τεθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, έχοντας και τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και τη διάθεση χώρου για τη στέγαση του κλιμακίου σε κτίριο στα Πράμαντα, αναλαμβάνοντας και τα λειτουργικά έξοδα, όπως έχει πράξει και για την Ελληνική Αστυνομία στο κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

«Ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της περιοχής των Τζουμέρκων γίνεται πραγματικότητα. Με την ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην έδρα του Δήμου μας, η ευρύτερη περιοχή θωρακίζεται απέναντι στα προβλήματα πυροπροστασίας και γενικότερα πολιτικής προστασίας. Η Δημοτική Αρχή, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανέδειξε με ουσιαστικό τρόπο την ανάγκη ίδρυσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και ανέλαβε την πρωτοβουλία των επαφών με τους αρμόδιους φορείς. Τόσο η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, όσο και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ανταποκρίθηκαν θετικά, κατανοώντας τις πραγματικές ανάγκες, που επέβαλαν τη δημιουργία του Κλιμακίου στον Δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε την έναρξη λειτουργίας του», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img