Αναρτήθηκε στις:24-05-18 13:21

ΜΣΑ: Συμμετοχή στη δράση «Οι πολύπλευρες πτυχές της οικογένειας»


Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, την Τετάρτη στις 23 του Μάη του 2018, συμμετείχε στη δράση με τίτλο: «Οι πολύπλευρες πτυχές της οικογένειας» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της οικογένειας (15-5-2018) στην Αίθουσα Διώνη και διοργανώθηκε από όλους τους φορείς και τις δομές της περιοχής μας, που έχουν σαν αντικείμενο τη φροντίδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, διοργανώθηκε από το Οικοτροφείο Αίολος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Δ.Η.Κ.Ε.Δ.Α του Δήμου Αρταίων, το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγκαλιά» του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία, το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες και τον Σύλλογο οικογενειών και φίλων για την ψυχική υγεία του Νομού Άρτας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ), και περιελάμβανε παρεμβάσεις γονέων και διαδραστικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ανθοκομικής, χειροτεχνίας, χορού και μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας, σε θέματα αναπηρίας, καθώς επίσης και η ανάδειξη της σπουδαιότητας των πολύπλευρων πτυχών της οικογένειας μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες γονέων και αδελφών, ατόμων με αναπηρία.

Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε με ένα μουσικό σύνολο μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και παρουσίασε πέντε τραγούδια με θέματα σχετικά με τη δράση. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν «Τα ήσυχα βράδια» και τα «Μικρά παιδιά» της Αρλέτας, «Γέλα πουλί μου γέλα» των Αδελφών Κατσιμίχα, «Μην ξεχνάτε τα παιδιά» του Σταμάτη Μορφονιού και το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ανάμεσα στα τραγούδια διαβάστηκαν μικρά κείμενα με θέμα την οικογένεια και δημιουργήθηκε ένα πολύ θερμό και συγκινητικό κλίμα, αφού ολόκληρη η αίθουσα τραγούδησε μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, αναγνωρίζοντας στους στίχους τους νοήματα και μηνύματα σχετικά με τη δράση.

Η Σχολική Κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί όλες τις συνδιοργανώτριες δομές για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την κα Γεωργία Μαλαμή από το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα» για τη συνεργασία. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με πολύ χαρά στη συγκεκριμένη δράση, αφού βαθιά μας πεποίθηση ήταν και παραμένει ότι τα σχολεία είναι οργανισμοί με κοινωνική παρουσία και πρόταση, και ότι με μέσο τη μουσική μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img