Αναρτήθηκε στις:16-04-24 17:50

«Άμεση και επιτακτική ανάγκη η μεταστέγαση της ΔΙΠΕ Άρτας» - Αναφορά της Κ.O. του ΠΑΣΟΚ


Ο κ. Θεόδωρος Γόγαλης, μέλος των τομέων Δημόσιας Διοίκησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Ε. Άρτας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Στέφανος Παραστατίδης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας, κατέθεσαν στη Βουλή κοινοβουλευτική αναφορά για την επιτακτική ανάγκη άμεσης μεταστέγασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

«Την παρούσα στιγμή έχει συγκροτηθεί μία ομάδα, η οποία παρακολουθεί στενά τα προβλήματα που ανακύπτουν στον νομό Άρτας και επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, με προτεραιότητα την καθημερινότητα των πολιτών. Ένα τέτοιο πρόβλημα αποτελεί και η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, όπως διατυπώθηκε από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας και κοινοποιήθηκε στο Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π., τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.

Σύμφωνα με τη με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360 (ΦΕΚ 3985/τ. Β΄/22-6-2023) Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάθε κτίριο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και ασφαλή εργασία των υπαλλήλων, η υγιεινή παραμονή σε αυτό, η ασφαλή λειτουργία μηχανημάτων και εξοπλισμού, η ασφαλή παραμονή του κοινού, κ.α.

Ως εκ τούτου, η στέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο κτίριο καθίσταται επιβεβλημένη», αναφέρει σχετικά ο κ. Θεόδωρος Γόγαλης.

Ακολουθεί το κείμενο της κοινοβουλευτικής αναφοράς που κατατέθηκε στη Βουλή:



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img