Αναρτήθηκε στις:12-01-22 20:38

Εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας


Της Ειρήνης ΚατσούλαΣημαντικές εξελίξεις έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Όπως είναι γνωστό, η Όμικρον καλπάζει σε όλη τη χώρα, γεγονός που δεν γινόταν να μην επηρεάσει και την Άρτα. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα σημειώθηκε εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους πολίτες, ενώ έθεσε σε ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση τους υγειονομικούς στο Γ.Ν. Άρτας, οι οποίοι κυριολεκτικά “έτρεχαν και δεν έφταναν” να επιβεβαιώνουν και να μετράνε θετικά κρούσματα. Για ακόμη μια φορά θα πω συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους στο Γ.Ν. Άρτας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, έδωσαν μέσα στις γιορτές όχι απλά τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά υπερέβαλαν εαυτόν κατά πολύ! Και θέλω φυσικά να εξάρω για ακόμη μια φορά όλους τους γιατρούς, ιδιαιτέρως τους παθολόγους και τους πνευμονολόγους, που δεν λύγισαν από τις ασφυκτικά μεγάλες πιέσεις της πανδημίας. Δύσκολες και πολύωρες εφημερίες, εφημερίες που κάποιες φορές έμοιαζαν ατελείωτες, καθώς μέσα στις γιορτές κατά δεκάδες προσέρχονταν οι πολίτες στο Γ.Ν. Άρτας ως ύποπτα ή θετικά κρούσματα. Και φυσικά, η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και τώρα, αφού ο καθημερινός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Άρτα παραμένει υπερβολικά υψηλός σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Γ.Ν. Άρτας, η Όμικρον μπορεί να είναι υπερμεταδοτική, ωστόσο τα περισσότερα θετικά κρούσματα όλες αυτές τις μέρες από τις γιορτές έως σήμερα ήταν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν ήπια συμπτώματα και δεν έχρηζαν νοσηλείας. Γι’ αυτό και ενώ πριν τις γιορτές που μετρούσαμε τη μέρα διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάθε μέρα υπολογιζόταν ότι νοσηλεύονταν περίπου 35 ασθενείς, τώρα που έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, νοσηλεύονται γύρω στους 40 ασθενείς ή και λίγο περισσότεροι.

Κι άλλα θετικά νέα: ήρθε επιτέλους η νέα παθολόγος που την περιμέναμε από το καλοκαίρι, για να συνδράμει το έργο των παθολόγων. Η συγκεκριμένη παθολόγος ήταν από τις 13 προσλήψεις ιατρών που είχαν ανακοινωθεί παλιότερα από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο. Η συγκεκριμένη παθολόγος ξεκίνησε την εργασία της προσφέροντας μια ανάσα στους παθολόγους συναδέλφους της, που αισθάνονταν τις ατελείωτες, εξαντλητικές εν μέσω πανδημίας εφημερίες ως δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους.

Τώρα, ας περάσουμε στα δυσάρεστα νέα: πάει και η δεύτερη προκήρυξη για τη θέση πνευμονολόγου στο Γ.Ν. Άρτας, η προκήρυξη πέρασε αλλά κανένας πνευμονολόγος δεν δήλωσε ενδιαφέρον να έρθει στην Άρτα. Να θυμίσουμε όσα μας είχε δηλώσει η κα Αύρα Λυκούρη, Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Άρτας τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνέντευξή της στο “Μ”. “Είναι δύσκολη η κατάσταση, δύσκολη…Καμία αλλαγή δεν έχει γίνει, μα πώς να γίνει; Εμείς χαρακτηριστικά, από τον περασμένο Μάρτιο που έφυγε μία πνευμονολόγος, έχουμε μείνει τρεις πνευμονολόγοι. Κλινική με τρεις γιατρούς δεν δουλεύει, πρέπει να κάνεις 10 και 11 εφημερίες, πόσο καιρό να το κάνεις;” Όταν τη ρωτήσαμε για το ποιες απαντήσεις έχουν πάρει από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και από την 6η ΥΠΕ για το πρόβλημα αυτό, η ίδια απάντησε “Τί να πούνε; Τί να μας πούνε; Κάνουν προκηρύξεις, όμως δεν έρχονται γιατροί! Αντίθετα, με τις προκηρύξεις έφυγαν γιατροί. Πρέπει να δουν γιατί δεν έρχονται γιατροί στο νοσοκομείο της Άρτας, αυτό πρέπει να τους προβληματίσει…Εγώ έχω καταλάβει ότι κανένας δεν θέλει να έρθει στο Γ.Ν. Άρτας… Για μας είχε βγει μια θέση πνευμονολόγου όπου κανείς δεν δήλωσε ενδιαφέρον, πάει αυτή τώρα η θέση, και βγήκε μετά νέα με αβέβαια αποτελέσματα, θα μάθουμε σε λίγους μήνες. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους!!!” Εν κατακλείδι, πάει και αυτή η προκήρυξη, όπου δυστυχώς τελικά οι προβλέψεις της κας Λυκούρη επιβεβαιώθηκαν, αφού κανείς δεν δήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση αυτή.

Και στα άσχημα αυτά νέα, έρχεται να προστεθεί και νέα έλλειψη! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νευροχειρουργός στο Γ.Ν. Άρτας!!! Ήταν δύο πριν καιρό, όμως ο ένας είναι σε αναστολή αφού ήταν ανεμβολίαστος και ο δεύτερος δυστυχώς έχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του… Ξαφνικά, ο συγκεκριμένος γιατρός έπαθε διαχωριστικό ανεύρυσμα, μεταφέρθηκε στην Αθήνα, έκανε χειρουργείο και είναι σοβαρά. Οι συνάδελφοί του αγωνιούσαν αρχικά για τη ζωή του, όμως όπως μας είπαν πλέον δεν κινδυνεύει η ζωή του, αλλά θα χρειαστούν χρόνια ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του και να επιστρέψει ίσως στην εργασία του. Ρωτήσαμε γιατρούς στο Γ.Ν. Άρτας και μας ενημέρωσαν ότι πιθανότατα θα επέστρεφε πίσω ο ανεμβολίαστος γιατρός, ο οποίος μας είπαν ότι κόλλησε τον ιό και τώρα θα έχει πιστοποιητικό νόσησης για τους επόμενους τρεις μήνες. Να επισημάνω ότι μετά από τρεις μέρες προσπαθειών να επικοινωνήσουμε με τον νευροχειρουργό που βγήκε σε αναστολή επειδή ήταν ανεμβολίαστος και του οποίου νέα δεν είχαν όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοί του, ο ίδιος μας επιβεβαίωσε μέσω λιτού γραπτού μηνύματος (μετά από δικό μας μήνυμα που προηγήθηκε) ότι δεν θα επιστρέψει στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας! Στο εξής, λοιπόν, τα περιστατικά που απαιτούν νευροχειρουργό, όπως τροχαία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικά αιμορραγικά κ.α. θα πρέπει να διακομίζονται στα Γιάννενα ή την Πάτρα, αφού δεν είναι εφικτό να καλυφτεί άμεσα το κενό.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img

img