Αναρτήθηκε στις:02-12-21 17:39

Ασφυκτική η πίεση στα Νοσοκομεία της Ηπείρου


Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα Νοσοκομεία στην Ήπειρο, λόγω του κορωνοϊού. Την τελευταία διαθέσιμη ΜΕΘ covid κατέλαβε 28χρονος ανεμβολίαστος στα Ιωάννινα. Ο άνδρας νόσησε από κορωνοϊό πριν από λίγες μέρες και παρέμενε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στην οικία του όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπήρχε η τελευταία διαθέσιμη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξετάζεται η δημιουργία και τρίτης ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο, κάτι που αν γίνει χωρίς την παράλληλη ενίσχυση με προσωπικό -όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των εργαζομένων- θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των χειρουργείων.

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν μόνον οι πέντε από τις οχτώ χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στο ίδιο νοσοκομείο, ήδη, έχουν ξεκινήσει η εργασίες ενίσχυσης του συστήματος high flow παροχής οξυγόνου, καθώς το υφιστάμενο σύστημα δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας στις τρεις μονάδες λοιμωδών και στις δύο ΜΕΘ που λειτουργούν.

ertnews.gr


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ