Αναρτήθηκε στις:11-10-21 18:27

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία δασκάλων και καθηγητών στην Άρτα


Της Ειρήνης ΚατσούλαΔεκάδες εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κέντρο της Άρτας συμμετέχοντας στη σημερινή 24ωρη απεργία, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στη διαδικασία της αξιολόγησης όπως προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας.

Με τάξη και ηρεμία, και χωρίς εντάσεις που θα απαιτούσαν την παρέμβαση της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στην Άρτα η πορεία των εκπαιδευτικών στα πλαίσια της σημερινής τους απεργίας. Το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Άρτας έφτιαξε ένα μεγάλο πανό που έγραφε “Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο, κάτω τα χέρια από τα σωματεία”. Με το πανό στα χέρια ξεκίνησε η πορεία των εκπαιδευτικών, η οποία κινήθηκε κατά μήκος της Σκουφά, διασχίζοντας το κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Οι εκπαιδευτικοί, αγανακτισμένοι και προβληματισμένοι, φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της πορείας. Μερικά από αυτά ήταν “Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία!”, “Σε καραντίνα βάλανε τα δικαιώματά μας, οργάνωση κι αγώνας τα όπλα τα δικά μας”, “Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό!”. Την έντονη δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η αγωγή που κατέθεσε η κα Κεραμέως, με αποτέλεσμα να κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία για αποχή από την αξιολόγηση.

Να επισημάνουμε ότι για ακύρωση της απόφασης έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι και στην πορεία στην Άρτα συμμετείχαν μαθητές, μιας που πανελλαδικά είχαν κληθεί και τα συντονιστικά μαθητών, για να διαμαρτυρηθούν για τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ