Αναρτήθηκε στις:23-04-21 15:43

Στο ΕΣΠΑ η επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα σε Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα, Ρόκκα


Στην επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα στις περιοχές Βλάχερνα, Γραμμενίτσα, Ρόκκα, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΕΣΠΑ) και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 2.199.000,00.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης, βελτίωσης και ενίσχυσης τη πρωτογενούς παραγωγής, της επάρκειας του νερού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα λόγω του χωμάτινου χαρακτήρα του υφιστάμενου αύλακα, παρουσιάζονται προβλήματα διαρροής, με αποτέλεσμα να μένουν απότιστες οι καλλιέργειες και να μην επαρκεί το νερό για άρδευση και καλλιέργειες. Επιπλέον, το κόστος συντήρησης του είναι μεγάλο, αφού θα πρέπει να καθαρίζεται από την αυτοφυή βλάστηση κάθε χρόνο, για να επιτυγχάνεται η μέγιστη παροχή του νερού.


Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων θα επενδυθούν 2.372,40 μ, από το σημείο υδροληψίας στο Φράγμα Πουρναρίου, μέχρι τον παράδρομο της Ιόνιας Οδού.

Τέλος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρ.Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τις ενέργειες υπερδέσμευσης επιπλέον ποσού χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα αρδευτικά έργα στην εν λόγω πρόσκληση, και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού γα τις ενέργειες ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Ηπείρου και των Τεχνικών Υπηρεσιών για την σύνταξη της μελέτης.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img