Αναρτήθηκε στις:08-08-20 16:05

Σε διαρκή ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας


Ευάγγελος Ντάκουλας: «Εφιστώ την προσοχή στους πολίτες, διότι ο ιός «χτυπάει» και μικρότερες ηλικίες»


Δημήτρης Σκανδάλης: «Οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίσουν με περισσότερη σοβαρότητα το θέμα της πανδημίας και να υιοθετήσουν πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στον ιό»Της Ειρήνης Κατσούλα


Οι διοικητές των Γενικών Νοσοκομείων Άρτας και Πρέβεζας, κύριοι Ντάκουλας και Σκανδάλης αντίστοιχα, συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, με στόχο την αυξημένη ετοιμότητα όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών όλης της χώρας, καθώς και οι Διοικητές όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί ακόμη αρμόδιοι φορείς όπως ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ κ. Παπαευσταθίου. Στη σύσκεψη πήρε μέρος και η νέα Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, αμέσως μετά την ορκωμοσία της. Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δημόσιων νοσοκομείων, των ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, ώστε όλοι να είναι σε πλήρη ετοιμότητα με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων από την πανδημία στη χώρα μας.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Ευάγγελος Ντάκουλας, δήλωσε στο «Μαχητή Άρτας» ότι στο νοσοκομείο της Άρτας υπήρξε ένας μικρός εφησυχασμός για ένα διάστημα μετά τη λήξη της καραντίνας, αλλά τώρα πια όλοι στο νοσοκομείο (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Μάλιστα, ο κ. Ντάκουλας δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το προσωπικό του Γ.Ν. Άρτας, επισημαίνοντας ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στην Άρτα. Το νοσοκομείο έχει έτοιμες κλίνες ειδικά διαμορφωμένες για να νοσηλεύσει νέα κρούσματα, αφού πια μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά θα μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ όσον αφορά το προσωπικό, αναμένονται άμεσα προσλήψεις ειδικευμένων νοσηλευτριών για τις ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων της χώρας. Ο κ. Ντάκουλας επεσήμανε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη κι ότι στο εξής θα υπάρξει αύξηση δειγματοληψίας από το νοσοκομείο Άρτας, αφού πια θα λαμβάνονται δείγματα από όλους τους εργαζόμενους όλων των υγειονομικών μονάδων της Άρτας μετά την επιστροφή τους από την άδεια διακοπών.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, Δημήτρης Σκανδάλης, δήλωσε ότι το προσωπικό του Γ.Ν. Πρέβεζας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα κι ότι έχει αποκτήσει πιο πολλή πείρα σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, ώστε να επισπεύδει διαδικασίες και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα ό,τι προκύπτει και αφορά νέα κρούσματα στην περιοχή της Πρέβεζας. Ο ίδιος δήλωσε ότι όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο είναι καλυμμένο, όμως υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς: σύντομα θα καλυφθεί η θέση παθολόγου και νεφρολόγου, ενώ χρειάζονται άμεσα πνευμονολόγο και αναισθησιολόγο, διότι φοβούνται επέκταση της πανδημίας. Ο κ. Σκανδάλης τόνισε ότι όσον αφορά τις υποχρεώσεις του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, αυτές καλύπτονται με απόλυτη συνέπεια. «Το Υπουργείο ζήτησε από όλους μας να μην χρωστάμε σε ιδιώτες και προμηθευτές και να είμαστε αυστηροί με την τήρηση του προϋπολογισμού, υποχρεώσεις στις οποίες το νοσοκομείο Πρέβεζας ανταποκρίνεται άριστα όλον αυτόν τον καιρό», δήλωσε ο κ. Σκανδάλης. Και συνέχισε «Πρώτο μέλημά μας είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως μέσα από τα χρήματα που θα δώσει η ΕΕ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα έχουμε κι εμείς ως νοσοκομείο την ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις κτιριακές μας εγκαταστάσεις και να βελτιώσουμε το μηχανολογικό μας εξοπλισμό!». Επιπρόσθετα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας δήλωσε ότι τώρα το νοσοκομείο έχει περισσότερο προσωπικό και καλύτερη εκπαίδευση σε σχέση με πριν από πέντε μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εξήρε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για το φιλότιμό του και την άριστη απόδοσή του.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι Διοικητές και των δύο νοσοκομείων έκαναν λόγο για τη μεγάλη συνεισφορά των Κινητών Υγειονομικών Μονάδων (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ που βοηθούν στη στοχευμένη δειγματοληψία και ο ρόλος τους έχει αποδειχθεί αυτούς τους δύο μήνες ιδιαίτερα αποτελεσματικός και καθοριστικός στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, και οι δύο Διοικητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, ότι πρόκειται για έναν αόρατο εχθρό και ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε λεπτό… Ιδιαίτερα οι νέοι πρέπει να δώσουν προσοχή στις οδηγίες των ειδικών: φοράμε μάσκα, πλένουμε χέρια και αποφεύγουμε χειραψίες και συνωστισμό. Η ηλικία των κρουσμάτων έχει μειωθεί αισθητά, ο ιός χτυπάει και τους νέους, οι οποίοι πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, γιατί θέτουν σε κίνδυνο με την ανεύθυνη πολλές φορές στάση τους μεγαλύτερους, ενώ κινδυνεύουν να νοσήσουν και οι ίδιοι πολύ σοβαρά!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ