Αναρτήθηκε στις:14-12-19 16:21

Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: Έγγραφη διαμαρτυρία προς το Εθνικό Κτηματολόγιο


Δέκτης πολλών και έντονων διαμαρτυριών έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη από κατοίκους της περιοχής, σχετικά με την δήλωση ακινήτων στο κτηματολόγιο. Ο Δήμος, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς το Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε., καταθέτοντας έγγραφη διαμαρτυρία για λανθασμένες οριοθετήσεις συνόρων των Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ παράλληλα ζητά την επίλυση του θέματος ελέγχοντας την ορθότητα των ορίων. Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:

«Με το παρόν έγγραφό μας σας κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος μας, γίνεται δέκτης πολλών και έντονων διαμαρτυριών κατοίκων της περιοχής μας, σχετικά με την δήλωση ακινήτων τους στο κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα ενώ είναι ιδιοκτήτες οικοπέδων, αγρών κλπ. σε συγκεκριμένη κοινότητα του δήμου, προσερχόμενοι να κάνουν τη δήλωση στο κτηματολόγιο ανακάλυπταν ότι το ακίνητο τους βρίσκεται σε άλλη κοινότητα. Αποτέλεσμα να αγανακτούν αφενός και αφετέρου να επιβαρύνονται και οικονομικά. Αυτό συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν των κοινοτήτων του δήμου μας.

Επειδή τα όρια μεταξύ των κοινοτήτων είναι καθορισμένα από τις αρχές του εικοστού αιώνα (υπάρχουν πολλά πρακτικά καθορισμού ορίων μεταξύ κοινοτήτων από το 1914) και εξακολουθούν να είναι σεβαστά από όλες τις αρχές του Κράτους (π.χ. Διευθύνσεις Δασών, δικαστήρια κλπ.), παρακαλούμε να ελέγξετε την ορθότητα των ορίων μεταξύ των κοινοτήτων και τα ακίνητα να δηλώνονται στην κοινότητα που ανήκουν και όχι στη γειτονική.

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας - ευελπιστώντας θετικά, και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ