Αναρτήθηκε στις:18-10-19 12:07

Στη Σόφια η Λέσχη Μοντελιστών Άρτας


Στην γειτονική Βουλγαρία βρέθηκαν τα μέλη της Λέσχης Μοντελιστών Άρτας, το περασμένο τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου, για να συμμετάσχουν στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Στατικού Μοντελισμού που διοργάνωσε το Scale Models Club Bulgaria, στην πρωτεύουσα Σόφια. Μια πόλη, που βλέπει κανείς έντονα τις αντιθέσεις στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού πάνω στα απομεινάρια του πρώην ανατολικού καθεστώτος.

Τα μέλη που ταξίδεψαν στην γειτονική χώρα, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και να δουν διάφορα αξιοθέατα. Στο σκέλος του διαγωνισμού, συμμετείχαν σύλλογοι και μεμονωμένοι μοντελιστές, εκτός από την διοργανώτρια χώρα, από την Ελλάδα (Λέσχη Μοντελιστών Άρτας, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας, Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας και Πήγασος Θεσσαλονίκης) την Ιταλία, την Ρωσία την Ρουμανία, την Σερβία και τα Σκόπια.

Ο σύλλογος, συμμετείχε με 25 εκθέματα, δημιουργίες 12 μελών, σε διάφορες κατηγορίες και απέσπασε 5 διακρίσεις συνολικά. 3 Χρυσά και 2 Ασημένια μετάλλια. Πιο αναλυτικά:

Ο μικρός Γρηγόρης Τζουρμανάς, ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των Juniors (κάτω των 18 ετών) το οποίο, είναι το δεύτερο σε διεθνή διαγωνισμό, μετά τη διάκριση του το καλοκαίρι στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας. Ο Άγγελος Τζουρμανάς, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Στρατιωτικών Οχημάτων και στην κατηγορία Φιγούρες, Γιώργος Μάτος, 2 χρυσά μετάλλια, Κωνσταντίνα Τρομπούκη, ασημένιο μετάλλιο.

Έτσι, μετά τις διακρίσεις σε Βελιγράδι το 2017, Ουγγαρία το 2018 και Νίζνι Νόβγκοροντ το φετινό καλοκαίρι, η Λέσχη Μοντελιστών Άρτας έφτασε τις 9 συνολικά διεθνείς διακρίσεις σε 4 συμμετοχές σε διαγωνισμούς του εξωτερικού.

Επόμενο ραντεβού στο Βελιγράδι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πριν το 2ο Arta Scale Model Show, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο και πάλι στο χώρο του Επιμελητηρίου με πολλές εκπλήξεις και διεθνείς συμμετοχές.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img