Όλγα Γεροβασίλη: «Υποβάθμιση περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία στην Ήπειρο με κυβερνητική υπογραφή»
Τριπλή συνεδρίαση ΔΣ Αρταίων την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου
Γ. Στύλιος: Χρηματοδότηση 93.000 ευρώ στα ΤΟΕΒ Αράχθου και Λούρου
Στην οργάνωση η Δύναμη - Στον αγώνα η Ελπίδα
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Πληρωμή νωρίτερα για τον ιδιωτικό τομέα
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της ΔΥΠΑ

Οι έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων απάτης και μίας απόπειρας απάτης, που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο επτάμηνο, προσποιούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων πολιτών στην πόλη της Άρτας και αποσπούσαν, με δόλιο τρόπο, χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Συγκεκριμένα, η μεθοδολογία δράσης τους είναι η εξής: δηλώνοντας ψευδώς την ιδιότητα του υπαλλήλου της Δ.Ε.Η, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες στις οικίες τους και προφασιζόμενοι βλάβη του δικτύου και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους εντός υφάσματος για δήθεν προστασία τους και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή τους, τα αφαιρούσαν.
Η λεία τους περιλαμβάνει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ καθώς και κοσμήματα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.
