Αναρτήθηκε στις:23-03-19 12:04

Erasmus+: Πέμπτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών στην Άρτα


Από τις 25 έως τις 29 Μαρτίου 2019 στην Άρτα και στο Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus με τίτλο «Ceci n’est pas une école, c'est mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!».

Θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα 30 μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Ισπανίας της Ιταλίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας. Το θέμα της συνάντησης είναι «Σχολείο και Μουσική» και έχει ως στόχο να αναδείξει, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, το σημαντικό ρόλο της μουσικής στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, στην έκφραση της δημιουργικότητας, στην ανάδειξη της μοναδικότητας και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης κάθε μαθητή. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δύο μουσικές εκδηλώσεις.

- Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 20:00 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» στην εκδήλωση με τίτλο «Θα ‘ρθω να σε ανταμώσω….», με ρεμπέτικα τραγούδια από το σύνολο λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής του σχολείου.

- Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως σε μια γιορτινή εκδήλωση με τραγούδια από τις πέντε συμμετέχουσες χώρες από μουσικό σύνολο μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας και των φιλοξενούμενων σχολείων.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img