Αναρτήθηκε στις:10-07-18 12:41

Οι απόδημοι Ηπειρώτες συμμετέχουν στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο της 12ης Ιουλίου


Οι απόδημοι Ηπειρώτες συμπαρατασσόμενοι με το πλαίσιο πάλης που καθορίστηκε στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για την εξόρυξη του πετρελαίου, τα εργοστάσια βιομάζας, τις ανεμογεννήτριες, στις 20 Ιουνίου, συμμετέχουμε στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα στις 12 Ιουλίου, στις 20:00 στο ΕΚΙ.

Αναχώρηση Πέμπτη, 12 Ιουλίου, στις 13:00, από την Πλατεία Καραϊσκάκη. Αναχώρηση από Γιάννενα, 22:30. Κόστος 30 Ευρώ.


Διαδηλώνουμε για:

• Να αρθούν άμεσα οι άδειες που έχουν δοθεί για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή, για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη και των μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

• Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών στην ενέργεια. Μείωση της τιμής. Αυξήσεις στα επιδόματα θέρμανσης, κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα καύσιμα, αφορολόγητο πετρέλαιο στους φτωχούς αγρότες όπως στους εφοπλιστές, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη θέρμανση στα σχολεία.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων, στους ομίλους.

• Σταθερή εργασία, με δικαιώματα και προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων του κλάδου.

• Προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας με βάση τις σύγχρονες τεχνικές, με ιδιαίτερη έμφαση σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές, όπως η περιοχή της ΒΙΠΕ.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ