Αναρτήθηκε στις:15-06-18 11:09

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ





ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ
Εκδόσεις Ψυχογιός 2018 - σελ. 408


Ο Έντουαρντ, γιος του βασιλιά Άλφρεντ, και η αδελφή του η Έθελφλεντ βασιλεύουν στο Ουέσεξ, στην Ανατολική Αγγλία και στη Μερκία. Αλλά οι Βόρειοι αποτελούν πάλι απειλή, αυτή τη φορά για τη Μερκία. Ο Ράνγκαλ στρατοπεδεύει κοντά στο Κέστερ, ένα παλιό ρωμαϊκό οχυρό, απόρθητο μέχρι τώρα. Αυτή τη φορά έχει μαζί του σχεδόν 2.000 στρατιώτες και ο αριθμός αυτός όλο αυξάνεται, αφού ο Βόρειος άρχοντας αυτή τη φορά διαδίδει ότι είναι ο επόμενος βασιλιάς ολόκληρης της Σαξονίας.

Ο Ούλτρεντ, που βρίσκεται στο Κέστερ μαζί με την αρχόντισσα Έθελφλεντ, οργανώνει αιφνιδιαστικές επιδρομές στο στρατόπεδο του εχθρού που, τον ταπεινώνει και στον στρέφει προς το αδύναμο βασίλειο της Νορθουμβρίας. Εκεί, και άλλοι άρχοντες με τους άντρες τους ενώνονται μαζί του όπως και η παλιά ερωμένη του Ούτρεντ, η οποία πλέον τον μισεί: η Μπρίντα.

Ο Ράνγκαλ όμως δεν νιώθει ακόμα έτοιμος να επιτεθεί στο Κέστερ και λεηλατεί ανελέητα τη Μερκία, ενώ ο Ούτρεντ έχει να αντιμετωπίσει κι ένα νέο πρόβλημα : η οικογένεια της κόρης του απειλείται με αφανισμό στην επικίνδυνη Ιρλανδία, ενώ η ίδια είναι το μήλο της έριδας ανάμεσα στα δυο αδέλφια: τον πολεμοχαρή Ράγκναλ και τον σύζυγό της Σίγκτριγκρ.

Ο Ούτρεντ για άλλη μια φορά βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας, με λιγότερο στρατό και με πολλά μέτωπα ανοιχτά, αλλά ανακαλύπτει ένα μεγάλο μειονέκτημα του αντιπάλου: ο στρατός που ακολουθεί και υπακούει τον Ράνγκαλ διαπνέεται από φόβο και όχι από σεβασμό και πίστη. Μένει να δούμε αν θα χρησιμοποιήσει σωστά αυτή τη γνώση.

Το ένατο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».

Ο ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Έσεξ. Εργάστηκε στο BBC ως παραγωγός στην εκπομπή Nationwide και ως διευθυντής του Τμήματος Τρεχουσών Υποθέσεων στη Βόρεια Ιρλανδία. Το 1979 εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου και ζει μέχρι σήμερα με τη γυναίκα του, κι έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή. Έχει γράψει μια σειρά μυθιστορημάτων για την περίοδο των Ναπολεόντειων Πολέμων, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα σε εννιά γλώσσες και έχουν γυριστεί σειρά για την τηλεόραση με χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές. Το βιβλίο Ο ΚΕΝΟΣ ΘΡΟΝΟΣ είναι το όγδοο της σειράς με τίτλο «Σαξονικά Χρονικά», η οποία μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη σε παραγωγή BBC, ενώ έχουν εκδοθεί ήδη τα επτά προηγούμενα: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Ο ΧΛΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ, ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ, ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΗ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ και Ο ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί επίσης η Τριλογία του Εκατονταετούς Πολέμου (ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ, ΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ και ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ), καθώς και η Τριλογία του Βασιλιά Αρθούρου (Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ).


Κώστας Τραχανάς




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img