Αναρτήθηκε στις:20-04-18 12:38

Συνάντηση μελών Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Κεντρικών Τζουμέρκων»


Την Τετάρτη 11 Απρίλη 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Κεντρικών Τζουμέρκων», στα Φράστα Αγνάντων στη γέφυρα Πλάκας με θέμα: «Πορεία και συμμετοχή της Παράταξης στα δρώμενα του Δήμου, προγραμματισμός και δράση στο διάστημα μέχρι τις εκλογές».

Ο επικεφαλής της Παράταξης Λ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με τον ασκούμενο έλεγχο από τη θέση της Αντιπολίτευσης αλλά και με τη στήριξη αποφάσεων που κρίνονται θετικές για τον τόπο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Κων/νος Μπασιούκας, ο οποίος ενημέρωσε για θέματα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έγινε ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες στην καθημερινότητά τους καθώς και για τα μεγαλύτερα έργα που προγραμματίστηκαν από το Υπουργείο Υποδομών για το Δήμο μας.

Κατατέθηκαν απόψεις σχετικά με το εσωτερικό οδικό δίκτυο που είναι προβληματικό, με την κριτική για το δρόμο Τέροβο - Καλέτζι και τα οφέλη που προκύπτουν για τα Δυτικά Τζουμέρκα, όπως και με τη συνέχιση αυτού από το Καλέτζι προς Πλάκα.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα σύνδεσης των Κεντρικών Τζουμέρκων με τους δύο νέους εθνικούς άξονες, Εγνατία και Ιόνια οδό, για ασφαλέστερη πρόσβαση και συντόμευση της απόστασης, στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Συζητήθηκε η δυνατότητα εξόδου της Ιόνιας οδού στη Γραμμενίτσα και η τοποθέτηση πινακίδας προς Τζουμέρκα στην έξοδο της Άρτας. Επίσης προτάθηκε να τεθεί στόχος η διάνοιξη δρόμου από τη Γέφυρα Αλεξίου - Αρματωλικό - Φράγμα Μεσοχώρας.

Αναδείχθηκε το πρόβλημα και η αντιμετώπιση των ανεπιτήρητων βοοειδών όπου δυστυχώς αναμένονται ακόμα πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.

Όσον αφορά την δράση της Παράταξης στο διάστημα μέχρι τις εκλογές προτάθηκε να ανοίξει διάλογος, όπως στα Φράστα, και σε άλλες περιοχές του Δήμου με προτάσεις σε επίπεδο ατόμων, να επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα, να γίνει προσέγγιση νέων μελών και να γίνει Ολομέλεια μέσα στο καλοκαίρι.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ