Αναρτήθηκε στις:19-05-17 13:43

Μία γνωριμία με το Σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Πράμαντα


Το σπήλαιο «Ανεμότρυπα» στα Πράμαντα του Δήμου Βορ. Τζουμέρκων βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης θεματικής φωτογραφικής έκθεσης του Δήμου, η οποία εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ‘’Δημήτρης Χατζής’’.

Το σπήλαιο αποτελεί από μόνο του έναν ιδιαίτερο προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής, το οποίο μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό με στοχευμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες από τον Δήμο Βορ. Τζουμέρκων.

Το γενικό πρόσταγμα της τελετής των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού και πολιτισμού Βαγγέλης Γιωτόπουλος, που τυγχάνει να είναι και ο φωτογράφος της έκθεσης. Ο κ. Γιωτόπουλος παρουσίασε αναλυτικά την ιστορική διαδρομή του σπηλαίου μέχρι την ανακάλυψή του και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποτελέσει ένα ξεχωριστό τόπο προορισμού.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Γ. Σεντελές αναφέρθηκε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει και σε άλλες θεματικές φωτογραφικές εκθέσεις, αρχής γενομένης από τα θρησκευτικά μνημεία.

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση.

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ