Αναρτήθηκε στις:19-05-17 13:09

Στροφή στον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Κινητικότητα σε ότι αφορά τον αγροτικό τομέα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και όπως αναφέρουν στελέχη των σχετικών Διευθύνσεων της Αυτοδιοίκησης αρκετοί νέοι στην πλειονότητά τους δείχνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν παραγωγικές πρωτοβουλίες μέσα από ελκυστικές και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η πρωτογενής παραγωγή και ιδιαίτερα οι δενδροκαλλιέργειες, τα θερμοκήπια, η μελισσοκομία αλλά και τα αρωματικά φυτά και τα φαρμακευτικά βότανα τομέας στον οποίο η Ήπειρος κατέχει πλεονεκτική θέση.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαμορφώνει οδηγό επιχειρηματικότητας στον οποίο θα περιγράφονται με ακρίβεια οι νόμοι, οι διατάξεις αλλά και οι ενέργειες των ενδιαφερομένων ώστε να ενταχθούν σε επιχειρηματικά σχέδια και να προωθηθούν νέες επενδύσεις που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή.

Το μεγαλύτερο ζήτημα για τους ενδιαφερόμενους αλλά και τους νέους παραγωγούς είναι η έλλειψη ρευστότητας και η ανυπαρξία τραπεζικής χρηματοδότησης αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής που όμως φαίνεται να μετριάζεται με τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ