Αναρτήθηκε στις:19-05-17 12:57

«Ανάσα» η παράδοση του νότιου άκρου της Ιόνιας!


Μια μεγάλη «ανάσα» στους οδηγούς που χρησιμοποιούν ήδη τον άξονα θα δώσει η παράδοση του νοτίου άκρου της Ιόνιας Οδού, δηλαδή του τμήματος των 10 χιλιομέτρων από τη σήραγγα της Κλόκοβας ως το Αντίρριο.

Το κομμάτι αυτό ολοκληρώνεται κατασκευαστικά τις επόμενες μέρες, ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία παράδοσής του στην κυκλοφορία, με την 26η Μαΐου να προβάλλει πάντως ως η πιο πιθανή.

Με την παράδοση του νότιου τμήματος της Ιόνιας, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα συνδεθεί με τη Γέφυρα του Ρίου και κατ' επέκταση με τον άξονα Πατρών - Αθηνών, συντομεύοντας ακόμα περισσότερο το ταξίδι από την Ήπειρο προς την Αθήνα.

Ρυθμίσεις από σήμερα

Όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος «Νέα Οδός», προκειμένου να γίνει αυτό θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο 11ο χλμ., στην περιοχή της Ρίζας Ναυπακτίας, με σκοπό την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για τη σύνδεση του εν λειτουργία τμήματος του αυτοκινητοδρόμου με το υπολειπόμενο τμήμα έως τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Ήδη από χθες και έως τις 25 Μαΐου, θα ισχύει ολικός αποκλεισμός του τμήματος από το 11ο έως το 16ο χλμ., με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων (περιπορεία του όρους Κλόκοβα), μέχρι το ύψος της Καλαβρούζας (αμέσως μετά την έξοδο της σήραγγας Κλόκοβας) όπου μέσω κυκλικού κόμβου, θα δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς, να εισέλθουν στα εν λειτουργία τμήματα της Ιόνιας Οδού.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών έχουν ληφθεί, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η «Νέα Οδός» ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Τα υπόλοιπα τμήματα

Βορειότερα τώρα και σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των έργων που απομένουν να ολοκληρωθούν στον άξονα της Ιόνιας Οδού, στα τμήματα Αμφιλοχία - Άγιος Δημήτριος (αρχή Παράκαμψης Άρτας) και Πέρδικα - Κοσμηρά (το βόρειο άκρο όπου η Ιόνια Οδός συνδέεται με την Εγνατία) δεν υπάρχει ακόμη επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Το πλέον δύσκολο κομμάτι, είναι αυτό στις γνωστές στροφές του Μενιδίου το οποίο εξάλλου θα κάνει την πραγματική διαφορά, καθώς με την παράδοσή του θα μειώσει εκτός από τη χιλιομετρική απόσταση και τη διάρκεια του ταξιδιού κατά τουλάχιστον 20 λεπτά.

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ