Αναρτήθηκε στις:16-05-17 09:24

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ Γιώργος Παπαγεωργίου


Σήμερα στην Άρτα και από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (2 μ.μ.) η εξόδιος ακολουθία

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 9 το βράδυ της Κυριακής, στην Αθήνα, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Παπαγεωργίου, σε ηλικία 67 ετών.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο αλλά δεν κατόρθωσε να βγει νικητής. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα στην Άρτα και ώρα 2 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1950 στην Άρτα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία από το 1989 ως το 2009, και ήταν υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2004 ως το 2009, στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Γ. Παπαγεωργίου εξέφρασαν οι εξής:


Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος ΝΔ

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή και Υπουργού των Κυβερνήσεων της παράταξής μας, Γιώργου Παπαγεωργίου. Τόσο ως γιατρός όσο και ως πολιτικός, υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Πρόσφερε πολλά στο δημόσιο βίο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα. Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας

«Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Άρτας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του επιφανούς στελέχους μας, πρώην βουλευτή και Υπουργού των Κυβερνήσεων της παράταξής μας, Γιώργου Παπαγεωργίου.

Ο εκλιπών καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου διακόνησε την Ιατρική επιστήμη, την παράταξη, την κοινωνία και την πολιτική.

Γεννημένος στην Άρτα το 1950 καταγόμενος από τα Λεπιανά Άρτας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία και άσκησε την ιατρική επιστήμη στην Άρτα.

Στέλεχος της παράταξης μας, εκλέγεται βουλευτής στο νομό μας και μας εκπροσωπεί στο Ελληνικό κοινοβούλιο από το 1989 έως το 1993 και από το 2004 έως το 2009.

Χρημάτισε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, από το 2007 ως το 2009.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Υπουργού Γεωργίου Σουφλιά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Επί υπουργίας του πρώτου στο Υπουργείο Παιδείας προωθήθηκε η δημιουργία του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Άρτα και η κατασκευή πολλών σχολικών αιθουσών στο νομό μας.

Ομοίως σημαντική υπήρξε η συμβολή του στην μετεγκατάσταση και την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου της πόλης μας στο λόφο Περάνθης.

Ήταν μέλος της επιτροπής προγράμματος της Ν.Δ. κατά την τετραετία 2000-2004.

Υπήρξε κύριος εισηγητής της υπογραφής και της κύρωσης από την βουλής των Ελλήνων της σύμβασης της Ιονίας Οδού, έργο που δεν ευτύχησε να δει πλήρως ολοκληρωμένο.

Καίρια η συμβολή του στην αναβάθμιση του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης μας και στον πλήρη εξοπλισμό του ώστε να λειτουργεί ως κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά προβλήματα και ως κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, πράγμα που επίσης δεν ευτύχησε να δει να λειτουργεί για τον σκοπό που δημιουργήθηκε.

Κατόπιν απόφασης του προέδρου της Ν.Ο. Άρτας, η σημαία στα γραφεία της Οργάνωσης θα παραμείνει μεσίστια για δύο ημέρες.

Σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος αντί στεφάνου η οργάνωση θα προσφέρει χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας “Αγία Θεοδώρα”.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».


Γιώργος Στύλιος, βουλευτής Άρτας της ΝΔ

«Η απώλεια του Γιώργου Παπαγεωργίου είναι απρόσμενη και άδικη. Στάθηκε στον πολιτικό του βίο και λόγο με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Τίμησε τη Νέα Δημοκρατία με τη συμμετοχή του. Εκπροσώπησε με μαχητικότητα την Άρτα και τους Αρτινούς επί σειρά ετών στη Βουλή. Με το Γιώργο είχαμε πολύ καλή προσωπική σχέση και επικοινωνία. Συζητούσαμε για το μέλλον της Άρτας την οποία αγαπούσε. Μαζί, δώσαμε μάχες για το καλό του τόπου μας. Ο πολιτικός μας ανταγωνισμός υπήρξε πάντοτε με ευπρέπεια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και στους υπόλοιπους συγγενείς του. Αγαπητέ Γιώργο, δε θα σε ξεχάσουμε».


Χρ. Τσιρογιάννης, δήμαρχος Αρταίων

«Ο Δήμος Αρταίων εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιατρού, πρώην Υφυπουργού και πρώην βουλευτή Γεώργιου Παπαγεωργίου, που έφυγε από τη ζωή.

Η περιοχή μας έχασε ένα άξιο μέλος της το οποίο κατά τη διάρκεια της σημαντικής σταδιοδρομίας του διακρίθηκε στην ιατρική, ενώ τίμησε επί σειρά ετών τα βουλευτικά έδρα, καθώς και τα έδρανα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προβάλλοντας και προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο θέματα της Άρτας. Το έργο του θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Αιωνία του η μνήμη».


Χρήστος Παπάζογλου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας

«Ο Πρόεδρος Χρήστος Παπάζογλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον χαμό ενός εξαιρετικού ανθρώπου, ενός ακάματου γιατρού και διορατικού πολιτικού, που όλα αυτά τα χρόνια εργαζόταν με πάθος και όραμα για την Άρτα.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έφυγε, αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο του, πυξίδα πορείας για όλους εμάς. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του. Η σκέψη όλων μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι μαζί τους!».


Εύη Καραμπίνα, πολιτευτής της Ν.Δ

«Εάν η απώλεια ενός πολιτικού προσώπου, είναι συνάρτηση της προσφοράς του, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος του Γιώργου Παπαγεωργίου, είναι μεγάλο για την κοινωνία της Άρτας.

Κι έτσι είναι!

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ανταποκρίθηκε απόλυτα και με επιτυχία στα καθήκοντά του, ως βουλευτής και ως υπουργός, και πρόσφερε πολλά στην περιοχή μας και στη χώρα μας.

Έφυγε πολύ ενωρίς και άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια των πολιτικών της Άρτας και της Ηπείρου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι Γιώργο, θα σε θυμόμαστε!».


Ιατρικός Σύλλογος Άρτας

«Τη βαθιά του θλίψη εκφράζει σύσσωμη η Ιατρική Κοινότητα Άρτας για την απώλεια του πολύ αξιόλογου συναδέλφου μας Ιατρού - Οφθαλμίατρου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Ο αγαπητός σε όλους μας Γιώργος διετέλεσε Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία και Υφυπουργός Υγείας. Τόσο ως επιστήμων όσο και ως άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά, προσέφερε άοκνα στην κοινωνία μας πολύτιμες υπηρεσίας αποτελώντας υπόδειγμα ενεργού πολίτη συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της Υγείας του Νομού μας ως Ιατρός και την αναβάθμιση του κοινωνικο-οικονονομικού επιπέδου των συμπολιτών μας ως Βουλευτής και Υφυπουργός. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη».


Ιατρική Εταιρεία Άρτας

Η Ιατρική Εταιρεία Άρτας εκφράζει την βαθειά της θλίψη για τον θάνατο του αγαπητού Φίλου και Συναδέλφου-Οφθαλμίατρου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ