Αναρτήθηκε στις:13-05-17 13:35

«Τα όπλα δεν τα ρίξαμε»


Γράφει ο Δημήτρης Λαμπράκης *

Το Δικηγορικό σώμα σύρθηκε επί μακρόν σε απεργία διαρκείας το 2016 ώστε να μην ψηφισθούν τα σε βάρος του επαχθέστατα μέτρα που αφορούν την ασφάλιση και την φορολογία. Ο αγώνας δεν δικαιώθηκε όπως άλλωστε και ο αγώνας ουδενός άλλου επιστημονικού ή επαγγελματικού φορέα προς τέρψη των θεσμών και απογοήτευση των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Μη υπάρχοντος άλλου συνδικαλιστικού στόχου εμπρός και στην κυβερνητική αδιαφορία να προσπαθήσει να υπερασπισθεί θεμελιώδη δικαιώματα στη ζωή των Ελλήνων πολιτών η απεργία έληξε άδοξα, η μάχη χάθηκε αλλά «τα όπλα δεν τα ρίξαμε» αφού ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που έκρυψε η συμφωνία του Μαΐου με τους θεσμούς θα αναγκάσουν τουλάχιστο το 1/3 των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων να σταματήσουν να εργάζονται αφού οι τυχόν απολαβές των θα φθάνουν ίσα - ίσα για τους φόρους και τις εισφορές ενώ όσοι θα συνεχίζουν να εργάζονται θα ματαιοπονούν.

Εμπρός σε αυτό τον κίνδυνο, εμπρός σε αυτή τη μάχη, καλούνται εντός των επομένων ημερών οι μεν βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τα ανελέητα μέτρα καθ’ όν χρόνο γνωρίζουν ότι η ψήφος τους θα αποτελέσει ταφόπλακα για όλους εμάς αλλά και για αυτούς όταν αργότερα θα εκθρονισθούν από την βουλευτική έδρα τους ΟΜΩΣ καλούνται και οι μη κυβερνητικοί βουλευτές να ξεκαθαρίσουν στον Ελληνικό Λαό τι ακριβώς πρεσβεύουν σχετικά με τα θέματα που μας αφορούν.

Σε εμάς απομένει, προς το παρόν, να συμμετάσχουμε στην γενική απεργία της Τετάρτης 17ης Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της Κυβέρνησης και να διαδηλώσουμε σε κάθε πόλη ομόθυμα οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς ώστε να αποσυρθεί αυτή η καταστροφική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ρύθμιση. Ας συντονίσουν τουλάχιστον τα ΔΣ των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων μία έστω εκδήλωση κατά τόπο παραμερίζοντας την καλοπέρασή τους.

Όταν η πατρίδα κινδύνευε και ήθελε ο στρατηγός Καραϊσκάκης να στρατολογήσει πολεμιστές πήγαινε στα χωριά και τους μάζευε. Όσους κρύβονταν, τις σαπιοκοιλιές, τους ξετρύπωνε και τους ανάγκαζε να φορέσουν «το παλιόβρακο της πουτάνας της Κατερίνας» ντροπιάζοντάς τους διά βίου. Ο Στρατηγός, στις μάχες προκαλούσε τους κατακτητές Τούρκους με βρισιές και μέσα στο ξάναμμα της μάχης τους φωνάζει:

– Ουχά, κιοτήδες, σταθείτε ωρέ να πολεμήσετε!

– Ποιος είσαι εσύ ωρέ, που θα μας πεις κιοτήδες;

– Είμαι ο γιος της καλογριάς και σας χέζω!

– Εμάς, γκιαούρη, χέζεις;

– Εσάς μεμέτηδες!

– Περίμενε, μπάσταρδε, να σε πιάσουμε, να σε σουβλίσουμε και τότες βλέπεις τι θα κρένει ο πισινός σου!

– Εμένα, ωρέ, θα σουβλίσετε;

– Εσένα, ωρέ, Καραϊσκάκη!

– Αμ τότες σταθήτε ν’ ακούσετε από τώρα τι κρένει ο πισινός μου!

Πηδάει πάνω σ’ ένα βράχο, ξεβρακώνεται, τεντώνει γυμνό τον κώλο του στους οχτρούς και τους φωνάζει:

– Να ωρέ Τούρκοι…!

… με αυτές όμως τις αποκοτιές το Γένος αναστήθηκε.

* O Δημήτρης Λ & Π Λαμπράκης είναι δικηγόρος

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ