Αναρτήθηκε στις:06-12-16 14:57

Ορκωμοσία 21 Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας για το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού (5η Δεκεμβρίου) τίμησε το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την οργάνωση σχετικής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/12/16 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Άρτας και κατά την οποία έγινε ορκωμοσία 21 νέων Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος και στη συνέχεια τιμήθηκε με την τιμητική διάκριση του ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ο πρώην Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Αλεξίου για την προσφορά του στον Ερυθρό Σταυρό και την περιοχή μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, ο τιμηθής πρώην Μητροπολίτης Άρτας κ. Ιγνάτιος, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Υποστράτηγος Ε.Α κ. Αυγερινός, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίρκας, ο πρώην Νομάρχης Άρτας κ. Ρίζος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σίμου που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαρέλης, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Γαρνέλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ κ.Γερασιμίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. Χαρμπής, η Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Άρτας κα. Ανδρέου, ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργογιάννης και πλήθος προσκεκλημένων που γέμισε την αίθουσα ασφυκτικά.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Βασιλείου ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και αφού παρουσίασε τον σκοπό και το περιεχόμενο της εκδήλωσης έδωσε το λόγο στους επισήμους για τον χαιρετισμό τους και ανέγνωσε μηνύματα που απέστειλαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Γεροβασίλη και ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Άρτας κ. Μπαλάσκας.

Στη συνέχεια παρουσίασε και έδωσε το λόγο, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Κ. Αντώνιο Αυγερινό.

Ο κ. Πρόεδρος μαζί με τον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στον εθελοντισμό ως παγκόσμια αξία και ως μία από τις θεμελιώδεις αρχές του Ε.Σ καθώς και στο έργο που επιτελεί σήμερα ο Ε.Ε.Σ. μέσα στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και του οξύτατου Μεταναστευτικού και Προσφυγικού προβλήματος που βιώνει η χώρα μας.

Στη συνέχεια έγινε καλωσόρισμα των νέων Εθελοντών από τον Πρόεδρο του Τμήματος κ.Βασιλείου και ακολούθησε η ορκωμοσία τους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ κ.Αυγερινός επέδωσε στον πρώην Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο την τιμητική διάκριση του ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ για την προσφορά του στον Ε.Σ καθώς υπήρξε Πρόεδρος του Τμήματος Άρτας τα πρώτα 10 χρόνια της Αρχιερατείας του ενώ και μετά στήριζε, στο μέτρο του δυνατού, το έργο του Τμήματος καθώς πίστευε, ότι είναι απόλυτα συμβατό με το κοινωνικό έργο της εκκλησίας.

Κλείνοντας την κατά κοινή ομολογία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ο κ.Βασιλείου, αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους ευχήθηκε σε όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ ευχαριστεί θερμά την Ι.Μ Άρτας για την παραχώρηση της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και για την απευθείας μετάδοση από το ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img