Αναρτήθηκε στις:14-03-25 15:22

Θ. Γόγαλης: Είναι εφικτό ένα κράτος πιο δίκαιο, πιο αποτελεσματικό και πιο κοντά στον πολίτη


“Παρών” στην ημερίδα «Για ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό κράτος» στην Αθήνα



Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, τοποθετήσεις και προτάσεις ακούστηκαν στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Για ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό κράτος», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, στην οποία κλήθηκε να παραστεί από το ΠΑΣΟΚ ως μέλος του τομέα Δημόσιας Διοίκησης, ο Θεόδωρος Γόγαλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με βουλευτές και πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, τέθηκαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τη δημόσια διοίκηση, με στόχο τη διαμόρφωση ενός κράτους που θα λειτουργεί με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα ζητήματα του Νομού Άρτας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε με τον ιδρυτή του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” Σταύρο Μπένο, καθώς και με τον Άγη Τσουρό, Καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και πρώην στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη υιοθέτησης καινοτομιών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία, με έμφαση στις παρεμβάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, ο Θεόδωρος Γόγαλης πρότεινε τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της σωστής διαβούλευσης και του απαραίτητου ελέγχου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να περιοριστεί η ανάγκη για απευθείας αναθέσεις.

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε η ανάγκη για:


-Ενίσχυση της δημόσιας υγείας, με περισσότερες προσλήψεις προσωπικού, αναβάθμιση των νοσοκομείων και σύγχρονες δομές περίθαλψης.

-Ποιοτική παιδεία, με αναμόρφωση των σχολικών και πανεπιστημιακών προγραμμάτων, στήριξη των εκπαιδευτικών και πρόσβαση όλων των παιδιών στη γνώση.

-Στήριξη του πολιτισμού, ως βασικό μοχλό ανάπτυξης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από κρατικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτήσεις.

-Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και με διαφάνεια.

«Η χώρα μας και κατ επέκταση ο Νομός Άρτας χρειάζεται ένα κράτος που να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, με αξιοκρατία και σεβασμό στις ανάγκες της κοινωνίας. Η συζήτηση που έγινε στην ημερίδα ήταν ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», τονίζει σχετικά ο Θεόδωρος Γόγαλης.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ