Αναρτήθηκε στις:21-06-24 15:28

Στα ύψη ο υδράργυρος. Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει σαν τρελό!


Για άλλη μια χρονιά, οι παράγοντες που οδηγούν σε τεράστιες καταστροφές είναι εδώ, μπροστά μας. Και το ερώτημα είναι: Θα βρεθούμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές; Θα ζήσουμε ξανά τέτοιες μεγάλες καταστροφές; Θα δούμε ξανά να γίνονται στάχτη δάση, αγροτικές καλλιέργειες, λαϊκές περιουσίες;

Σήμερα, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο λαός όχι μόνο δεν κοιμάται ήσυχος και προστατευμένος από τις πυρκαγιές, αλλά τρέμει και το φυλλοκάρδι του, με τις απειλές κατά της περιουσίας του, του περιβάλλοντος, ακόμα και της ζωής του να διαγράφονται μεγαλύτερες από ποτέ.

Η κυβέρνηση, που λέει ότι «διάβασε» το μήνυμα των εκλογών ως «εντολή» να γίνει πιο «αποτελεσματική», δεν ανακοίνωσε ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης, ενώ οι πυρκαγιές σκάνε η μια μετά την άλλη!

Αντίθετα, ανακοίνωσε την επίσπευση 12 αντιλαϊκών νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να προλάβει τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και να ικανοποιήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και νομοσχέδια που κάνουν τον κρατικό μηχανισμό πιο ευέλικτο για τις ανάγκες του κεφαλαίου, όχι όμως πιο αποτελεσματικό απέναντι στους κινδύνους των πυρκαγιών, που απειλούν τον λαό.

Το καμπανάκι του κινδύνου να χτυπάει σαν τρελό και προειδοποιούν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, αν δεν παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση των δασών, των κατοικημένων περιοχών, του λαού και της περιουσίας του.

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img