Αναρτήθηκε στις:11-06-24 14:58

Στα ύψη η αποχή, δείχνει την απαξίωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση!


Στις προχθεσινές Ευρωεκλογές, από το σύνολο των 9.605.244 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, προσήλθαν για να ψηφίσουν μόλις 3.891.466 πολίτες με αποτέλεσμα η συμμετοχή να φτάσει μόλις το 41,05% και η αποχή να εκτοξευθεί στο ποσοστό ρεκόρ του 59,5%.

Είναι αξιοσημείωτη η αναφορά που έκανε στην δήλωση του ο γραμματέας του ΚΚΕ για το μέγεθος της αποχής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

“Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το ευρωκοινοβούλιο.

Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους, ενίσχυσε την αποστροφή του λαού.

Από αυτή την άποψη η στάση αυτή, την οποία εμείς προφανώς δεν επικροτούμε, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί.

Ζητούμενο, συνεπώς, από δω και πέρα, είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά”.

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img