Αναρτήθηκε στις:23-05-24 11:30

Κοινό των Ηπειρωτών: «Ψήφισμα για την Παλαιστίνη»


Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» εξέδωσε ψήφισμα καταδικάζοντας την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, ειδικά την επίθεση στη Ράφα, για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και εγκλήματα πολέμου. Εκφράζει αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, που μετρά 35.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 14.000 παιδιών, και αντιμετωπίζοντας εκτοπισμούς, εξαθλίωση και τρομοκρατία.

Το Ψήφισμα


Τις τελευταίες μέρες κορυφώνεται η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας με την επίθεση στη Ράφα, με πολλαπλές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σαφείς ενδείξεις διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, μεταξύ των οποίων κι εκείνου της εθνοκάθαρσης, για το οποίο οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καλούν πια ανοικτά και δημόσια. Και όσο γίνεται προσπάθεια οι καταπιεσμένοι να ενοχοποιούνται για τα εγκλήματα των καταπιεστών τους, εμείς δεν μπορούμε να σιωπούμε.

Το παρόν κείμενο – ψήφισμα αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που μετρά τουλάχιστον 35.000 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 14.000 παιδιά τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες εκτοπισμούς από τη Ράφα, εξαθλίωση, πείνα και τρομοκρατία για έναν δοκιμαζόμενο λαό, που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές.

Ζητούμε:

1. Την άμεση κατάπαυση κάθε στρατιωτικής επιχείρησης σε βάρος του άμαχου πληθυσμού της Παλαιστίνης και τον τερματισμό της γενοκτονίας και του εκτοπισμού

2. Την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους

3. Την απεμπλοκή της χώρας μας από το συντελούμενο έγκλημα

4. Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής ΟΗΕ στις 10 Μαΐου 2024 και την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img