Αναρτήθηκε στις:22-05-24 12:47

Μαθήτριες και δασκάλα από το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων δώρισαν τα μαλλιά τους στο Άλμα Ζωής!


Της Ειρήνης ΚατσούλαΣε μια ακόμη, πολύ ενδιαφέρουσα δράση, που έχει κοινωνικό αντίκτυπο, προχώρησε το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων στη Φιλοθέη Άρτας. Η δραστήρια και μάχιμη Διευθύντρια του σχολείου, Αναστασία Κουτσούκη, πήρε την πρωτοβουλία και απηύθυνε πρόσκληση προς το ΣΑΕΚ Άρτας και συγκεκριμένα προς το τμήμα “Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης”, αλλά και προς το Σύλλογο Κομμωτών Άρτας με στόχο την υλοποίηση δράσης στο χώρο του σχολείου που αφορά τη δωρεά μαλλιών για την κατασκευή περουκών για τους συμπολίτες μας που ταλανίζονται από την ασθένεια του καρκίνου. Πρόκειται για μια δράση που υλοποιήθηκε τη Δευτέρα σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού “Άλμα Ζωής”. Η κα Κουτσούκη, ούσα ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε πολλά κοινωνικά θέματα, όπως ο εθελοντισμός και η προσφορά στο συνάνθρωπο, αλλά και με την πεποίθηση ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού πρέπει να βγαίνει έξω από τα στενά όρια της αίθουσας και να λειτουργεί ως μοχλός ισορροπημένης ανάπτυξης των προσωπικοτήτων των μαθητών στη σημερινή πολυδιάστατη κοινωνία, προέβη στη διοργάνωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης! Αξίζει να τονίσουμε ότι η δράση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς μεγάλη ήταν η ζήτηση μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων να δωρίσουν τα μαλλιά τους, ενώ λαμπρό παράδειγμα αποτέλεσε και μια δασκάλα που έκοψε και δώρισε τα ξανθά μαλλιά της.

“Οι μαθήτριες του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας, ενώ την ώρα που υλοποιούταν η δράση, αρκετά κορίτσια -βλέποντας τις συμμαθήτριές τους που το έκαναν- με πλησίασαν συγκινημένα ζητώντας να κόψουν και τα ίδια τα μαλλιά τους για να τα δωρίσουν για όσους το έχουν ανάγκη!” δήλωσε η κα Κουτσούκη, συμπληρώνοντας το πόσο ικανοποιημένη αισθάνεται που η δράση αυτή αγκαλιάστηκε από τα παιδιά, προσφέροντάς τους παράλληλα σημαντικά μαθήματα ζωής! Και συνέχισε “Εκπαιδεύσαμε τους μαθητές μας στον εθελοντισμό και την ενσυναίσθηση. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων, του ΣΑΕΚ Άρτας, του Συλλόγου Κομμωτών Άρτας και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού Άλμα Ζωής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ α) την εκπαιδεύτρια στο ΣΑΕΚ Άρτας Βασιλική Αγγελομένου καθώς και τους καταρτιζόμενους Ηλιάνα Μπάρμπα και Ντάνιελ Νάσο που ασχολήθηκαν με το styling των μαθητών/τριών, β) την Θεοδώρα Μπαζάτη, την Έφη Καστάνη και την Βασιλική Λάππα από τον Σύλλογο Κομμωτών Άρτας που με μεγάλη χαρά ανέλαβαν το hair styling μαθητών και εκπαιδευτικών, γ)την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Αγγέλα Τσώλα, και την Διευθύντρια Π/μιας Εκ/σης Ν. Άρτας Κλεοπάτρα Βασιλείου, οι οποίες μας τίμησαν με την παρουσία τους και δ) τον Σύλλογο Άλμα Ζωής για την δωρεάν παροχή ενημερωτικού υλικού”.


Από την πλευρά της, η εκπαιδεύτρια του ΣΑΕΚ Άρτας Βασιλική Αγγελομένου δήλωσε με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση τα εξής “Το ΣΑΕΚ συμμετέχει σε πάρα πολλές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είμαστε εξωστρεφείς, επιδιώκουμε το μάθημα έξω από το εργαστήριο, ώστε οι καταρτιζόμενοί μας να βιώνουν εμπειρίες που θα συμβάλλουν στην επιμόρφωσή τους σε γενικότερο πλαίσιο, κι όχι αυστηρά ακαδημαϊκό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας άλλης δράσης που υλοποιήσαμε με το τμήμα μας τον περασμένο μήνα ήταν η εκδήλωση στο ΚΑΠΙ Άρτας, όπου – σε αγαστή συνεργασία με τη Διευθύντρια του ΚΑΠΙ, Μαρία Βλάχου, και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων, Αγγέλα Τσώλα- μαζί με άλλες εκπαιδεύτριες και καταρτιζόμενους δημιουργήσαμε κουρέματα και χτενίσματα στα μέλη του ΚΑΠΙ. Το ΣΑΕΚ είναι ανοιχτό σε προσκλήσεις και δράσεις όπου δύναται να προσφέρει, όχι μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη ειδικότητα, αλλά και με τις υπόλοιπες που λειτουργούν. Επανερχόμενη στη συγκεκριμένη δράση με το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων θέλω να επισημάνω πόσο σημαντικές και άξιες λόγου είναι τέτοιες δράσεις, όχι μόνο για τους μαθητές του Δημοτικού που αποκτούν ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον για προσφορά στο συνάνθρωπο, αλλά και για τους δικούς μας καταρτιζόμενους, που έλαβαν ερεθίσματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την εμπειρία αυτή. Μάλιστα ως ΣΑΕΚ είχαμε συλλέξει κι εμείς δέσμη μαλλιών από παιδάκι και την παραδώσαμε στην κα Κουτσούκη για να την προσθέσει στο σύνολο!”.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι επρόκειτο για μια σπουδαία πράξη, για μια μείζονος σημασίας δράση, που ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης!


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img