Αναρτήθηκε στις:17-05-24 16:04

Κατερίνα Ρίζου: «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι υποχρέωση, αλλά εθνική ανάγκη»


Πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας για την «Αγροτική Πολιτική»Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Ρίζου στην ομιλία της στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας με θέμα την "Αγροτική Πολιτική", με συντονιστή τον Γραμματέα της Ν.Ε. Νίκο Λίγκα και ομιλητές την Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά, τον Γραμματέα του τομέα αγροτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Θανάση Πετρόπουλο και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της στις Ευρωεκλογές που σηματοδοτεί την συμμετοχή της Άρτας και της Ηπείρου στον αγώνα που κάνει το ΠΑΣΟΚ, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

Τόνισε την άνιση μεταχείριση της Περιφέρειας Ηπείρου σε σχέση με άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, την ερημοποίηση των χωριών, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, τις ανύπαρκτες υποδομές, τα αδιέξοδα των αγροτών, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας, την απομείωση του πληθυσμού, η οποία μάλιστα είχε ως συνέπεια την απώλεια της 3ης έδρας στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Αναφέρθηκε στις πολιτικές που απαιτούνται, για την υποστήριξη των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα. Ανέλυσε γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε τόσο να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά την θέση των αγροτών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και να καταρτίσει ένα εθνικό σχέδιο για την εφαρμογή αυτής (ΚΑΠ) στη χώρα μας, έχοντας αποκλειστικά την ευθύνη για την επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τέλος αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με τον αγροτικό τομέα και παρέθεσε την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτελεί την απόδειξη και το εχέγγυο ότι, το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που αυτή την στιγμή μπορεί να παράξει πολιτική, ενώ κάλεσε κάθε πολίτη να αναλογιστεί ότι, είναι η πρώτη ευκαιρία μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου και η μοναδική μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, να αποδοκιμάσει στην κάλπη ΠΛΕΟΝ την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσθέτοντας:

«Να ψηφίσει για την ακρίβεια, για την αισχροκέρδεια, για την απαξίωση των νόμων και του Συντάγματος, για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, για το ΕΣΥ που υποβαθμίζεται, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας που ηρωικά φυλάττουν Θερμοπύλες, για τα παιδιά μας, που φεύγουν στο εξωτερικό, για τους αγρότες μας, για τα χωριά μας που ερημώνουν, για τις γυναικοκτονίες που διαδέχεται η μία την άλλη, με ένα κράτος ανήμπορο να διαχειριστεί και να υπερασπιστεί κι αυτή ακόμα την ανθρώπινη ζωή. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή δημοκρατική αντιπολίτευση και γι ' αυτό και η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι υποχρέωση, αλλά εθνική ανάγκη».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img