Αναρτήθηκε στις:23-04-24 18:17

Ανακάλυψαν τυχαία ένα νέο ανθρώπινο όργανο σε όλους μας!


Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε τυχαία, ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα, τη στιγμή που ερευνούσαν για κάτι εντελώς διαφορετικό. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελετούσαν τον καρκίνο του προστάτη προέβησαν σε μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στο τέλος του σώματος.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει κάποιο όργανο κάτω από τη μύτη μας, ή για να το πούμε με μεγαλύτερη ακρίβεια ακριβώς από πίσω. Επιστήμονες του Netherlands Cancer Institute διεξήγαγαν μια σειρά τομογραφιών σε ασθενείς στους οποίους είχε γίνει εισαγωγή ραδιενεργής γλυκόζης. Δεν το έκαναν τυχαία, αλλά γιατί η γλυκόζη κάνει τους όγκους να διακρίνονται καλύτερα στις τομογραφίες.

Κατά τύχη οι ειδικοί παρατήρησαν ότι μερικά σημεία μέσα στο ανθρώπινο κεφάλι επίσης γίνονταν πιο ευδιάκριτα. Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι μέσα σε αυτά θα περιέχονται σιελογόνοι αδένες και πιστεύεται ότι οι συγκεκριμένοι αδένες βρίσκονται στη θέση τους για να λιπαίνουν τον άνω λαιμό πίσω από τη μύτη και το στόμα μας.

Με λίγη περισσότερη έρευνα αποκάλυψε αυτό που η ομάδα ονόμασε σωληναριακός σιελογόνος αδένας ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη μύτη μας κοντά στο σημείο όπου η ρινική κοιλότητα συναντά το λαιμό μας. Συνολικά 100 ασθενείς εξετάστηκαν και εντοπίστηκε σε όλους.

techmaniacs.gr


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    img
    img
    img
    img






img



img