Αναρτήθηκε στις:23-04-24 16:23

Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων με τη Διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. – Λ. Άρτας


Χρ. Σιαφάκας: «Βελτιώνουμε τις συνθήκες φοίτησης, στηρίζουμε το μέλλον των Μαθητών μας»Mε τη Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Άρτας (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. – Λ.) και εκπροσώπους των γονέων των μαθητών του σχολείου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στα πλαίσια μιας συζήτησης για το μέλλον της σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΣΜΕΑ) και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των μαθητών.

Η συζήτηση, στην οποία το παρών έδωσε επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Κώστας Χαρακλιάς, επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η βελτίωση των υποδομών και οι εκπαιδευτικές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές δεξιότητες. Συζητήθηκαν επίσης θέματα λειτουργίας του σχολείου με ιδιαίτερη έμφαση στην υλικοτεχνική στήριξη, αλλά και στην έλλειψη αιθουσών και εξετάστηκαν τρόποι επίλυσής τους. Με την αγαστή συνεργασία και των δύο πλευρών θα δημιουργηθεί ο βασικός πυλώνας για τη βελτίωση των παροχών στην εν λόγω σχολική μονάδα.

Λίγα λόγια για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. – Λ. Άρτας


Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Άρτας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022, με την έναρξη του Τομέα Πληροφορικής το 2023. Στο σχολείο αυτό εγγράφονται μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης. Οι μαθητές μπορούν να αποφοιτήσουν με τίτλο απολυτηρίου Γυμνασίου ή Λυκείου, και επιπλέον ειδικότητας επιπέδου 4. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε μεταλυκειακές δομές ή σε ανεξάρτητη ή εποπτευόμενη εργασία. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα επανεγγραφής σε άλλο πρόγραμμα ειδικότητας. Η λειτουργία και οι εγγραφές των μαθητών ρυθμίζονται από τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές αρχές.

Στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια υλοποιούνται για όλους τους μαθητές Εξατομικευμένα Προγράμματα Εκπαίδευσης (ΕΠΕ). Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια ανά τμήμα γενικής παιδείας, τομέα ή ειδικότητας ορίζεται από κατ` ελάχιστον πέντε (5) έως κατ` ανώτατο όριο εννέα (9) μαθητές. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο αριθμός δύναται να μειώνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης διατυπώνεται ύστερα από ειδικώς αιτιολογημένη πρόταση του συλλόγου διδασκόντων, εισήγηση του ΚΕΔΑΣΥ και σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img