Αναρτήθηκε στις:18-04-24 17:57

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας»


Ξεκινάει η ανάπλαση στις οδούς Νικολάου Στράτου, Χαβίνη και Καραπάνου στην Αμφιλοχία στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου: «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 2020» του ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΤΠΑ με κωδικό ΟΠΣ 5037639.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης υπεγράφη την Τετάρτη από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Αθανάσιο Τορουνίδη, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Κοπίδη.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις προαναφερόμενες οδούς της εμπορικής περιοχής της Αμφιλοχίας, με τη δημιουργία σημείων στάσης και αναψυχής, τς φυτεύσεις δέντρων παράλληλα με την αισθητική αναβάθμιση, την κυκλοφοριακή επίλυση, την ανακατανομή των θέσεων στάθμευσης, τη δημιουργία ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και ΑΜΕΑ και την τόνωση της ελκυστικότητας της πόλης και της εμπορικής δραστηριότητας.

«Ξεκινάμε βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης έργα που η πόλη μας έχει ανάγκη και εστιάζουν στην αναδιαμόρφωση της εικόνας της και στη βελτίωση της καθημερινότητας και της πρόσβασης των δημοτών στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Είμαι ικανοποιημένος για την έναρξη των εργασιών, που είναι η αρχή μιας σειράς παρεμβάσεων που προγραμματίζουμε και εστιάζουν στην αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και φυσικά στην έμπρακτη υποστήριξη του εμπορίου και της δημιουργίας μιας καλαίσθητης και λειτουργικής πόλης», ανέφερε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης κατά την υπογραφή της σύμβασης, ευχαριστώντας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για την εποικοδομητική συνεργασία και τη συμβολή του στην εκκίνηση υλοποίησης του έργου.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img