Αναρτήθηκε στις:17-04-24 16:39

Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Αρταίων: Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών


Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων ενημερώνει τους δημότες για τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σχετικά με την διαχείριση από την κηπουρική εργασία. Σκοπός είναι να γίνει αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη και να τηρείται η ιεράρχηση των αποβλήτων με την κατά προτεραιότητα χρήση τους στην παραγωγή κομπόστ.

Οι οδηγίες από το Τμήμα Καθαριότητας έχουν ως ακολούθως:

1. Όταν έχετε φύλλα, ξερά άνθη ή άλλα υπολείμματα από τον καθαρισμό του κήπου σας, εάν έχουν μικρό όγκο μπορείτε να τα πετάξετε στον πλησιέστερο καφέ κάδο απορριμμάτων.

2. Υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνοι, κλαδιά κ.λ.π. εάν είναι μέχρι ένα (1) κυβικό μέτρο συσκευάζονται σε ελαφριά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί για εύκολη φόρτωση και μόνο μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας στο 26810-72910, τοποθετούνται προς αποκομιδή.

3. Υπόλοιπα κοπής δένδρων με μεγάλο όγκο, υποχρεούνται οι πολίτες να τα μετακινούν με δικά τους μέσα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα οχήματα) στο αμαξοστάσιο του Δήμου μέχρι την έναρξη του Πράσινου Σημείου, οπότε θα οδηγούνται εκεί. Απαγορεύεται η απόρριψή τους στο πεζοδρόμιο ή οδόστρωμα.

4. Φυτικά υπολείμματα προϊόντα κλάδευσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, θερμοκηπίων ή προϊόντα καθαρισμού οικοπέδων απομακρύνονται από τους υπευθύνους με δικά τους μέσα.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img