Αναρτήθηκε στις:16-04-24 17:16

Δήμος Αρταίων: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «Freskon 2024»


Στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON 2024», η οποία αποτελεί και σημείο αναφοράς στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, είχε ενεργή παρουσία και συμμετοχή ο Δήμος Αρταίων.

Η Έκθεση που διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO πραγματοποιήθηκε από 11 έως και 13 Απριλίου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου Φρούτων και Λαχανικών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία συμμετείχαν 220 άμεσοι εκθέτες από 15 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ν. Ζηλανδία, Κίνα, Μπουρούντι, Αλβανία, Κροατία, Κύπρο, Μολδαβία, Πολωνία και Ελλάδα), ενώ συνολικά ο αριθμός εκθετών ξεπέρασε τους 267 από 28 χώρες.

Στο περίπτερο του Δήμου φιλοξενήθηκαν προμηθευτές και παραγωγοί – επιχειρηματίες του κλάδου ακτινιδιοπαραγωγής και καλλιέργειας εσπεριδοειδών από την πόλη μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους, στους εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις ευρωπαϊκές χώρες.


Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων τα τελευταία 7 χρόνια, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Freskon έχει ως στόχο την ανάδειξη εξαιρετικών προϊόντων φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εμπορίου, των εξαγωγών και τη διεύρυνση συνεργασιών μέσα από μία ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση.

Τον Δήμο Αρταίων εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου κ. Δημήτρης Τζιομάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και Καθημερινότητας κ. Μιχάλης Κοτσαρίνης και ο Προϊστάμενος τους Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Πάνου.

Η Έκθεση "Freskon" αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για το Δήμο να επικοινωνήσει με επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, να ανταλλάξει ιδέες και πρακτικές, και να ενισχύσει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των φορέων του γεωργικού τομέα. Η συμμετοχή στην έκθεση αποδεικνύει την εξωστρέφεια του Δήμου και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη και την καινοτομία στον γεωργικό μας τομέα.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img