Αναρτήθηκε στις:20-11-23 15:54

Γ. Στύλιος: Στη Γερμανία ως team leader της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ελληνο-γερμανικό διάλογο


Προσκεκλημένοι του Ινστιτούτου Hanns Seidel Stiftung διακεκριμένοι νέοι επιστήμονες, συνεργάτες Υπουργών, μέλη think tank του κεντροδεξιού χώρου και επιμελητηρίων βρέθηκαν στο Βερολίνο και το Μόναχο για να μετάσχουν στο Greek-German Dialogue. Team leader της δεκαμελούς ελληνικής αποστολής ήταν ο Βουλευτής Άρτας και πρώην Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος.

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε για πέντε μέρες -από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου- την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολιτικούς παράγοντες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU), αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, για θέματα πρώτης γραμμής όπως η ασφάλεια και η άμυνα της Ε.Ε, η οικονομική ανάπτυξη, το μεταναστευτικό και οι Ελληνο-Γερμανικές οικονομικές σχέσεις.


Στο Βερολίνο και την Bundestang την ελληνική αντιπροσωπεία καλωσόρισε ο Τόμας Ράχελ, Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Παιδείας γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα. Ενώ ακολούθησαν επισκέψεις στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και σειρά συναντήσεων εργασίας όπως αυτή με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Τόμας Έρντλ.

Αντίστοιχες επαφές είχαν και στο Μόναχο. Συγκεκριμένα αφού πρώτα βρέθηκαν στο τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας, το Maximilianeum, στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Σάντρο Κίρχνερ, καθώς και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών Υποθέσεων.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img