Αναρτήθηκε στις:28-09-23 14:55

Ροζίνα Βαβέτση: «Η πρώτη μας θητεία ήταν μόνο η αρχή για μεγάλα έργα στο Δήμο μας»


Της Ειρήνης ΚατσούλαΟ χρόνος μετράει αντίστροφα για τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Λίγες ημέρες λοιπόν, πριν ανοίξουν οι κάλπες, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά και εκ νέου υποψήφια ως επικεφαλής της “Ενωτικής Πορείας”, Ροζίνα Βαβέτση, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο maxitisartas.gr αναφερόμενη στο έργο της Δημοτικής Αρχής όλα αυτά τα χρόνια που η ίδια βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Νικολάου Σκουφά.


Ποιες δράσεις και ενέργειες θα χαρακτηρίζατε ως επιτεύγματα της δημοτικής σας αρχής αυτά τα χρόνια της θητείας σας;


“Η θητεία μας κα Κατσούλα, δεν ήταν μια εύκολη θητεία. Η πανδημία και η ενεργειακή κρίση δημιούργησαν νέα δεδομένα και πρωταρχική μου έγνοια ήταν να φροντίσουμε τους δημότες μας, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, φτάνοντας στο σπίτι του καθενός και παρέχοντάς του ό,τι είχε ανάγκη. Καταφέραμε να φροντίσουμε τους μαθητές μας με ασφαλή σχολεία και παροχές, ώστε να μη στερηθούν τη γνώση. Κι είμαι πολύ περήφανη γιατί τα καταφέραμε! Αντιμετωπίσαμε την ενεργειακή κρίση εντάσσοντας έργα που μας επέτρεψαν να μην αυξήσουμε ούτε ένα λεπτό τα τέλη, όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των αντλιοστασίων, η χρήση λαμπτήρων Led, το πράσινο σημείο και η διαχείριση των βιοαποβλήτων και πολλά άλλα, που πραγματικά πιστέψτε με τα θεωρώ σημαντικότατα για το μέλλον του δήμου μας!”

Μιλήστε μας για τα έργα που υλοποιήσατε και για αυτά που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν με τη νέα θητεία σας, εάν επανεκλεγείτε.


“Αυτά τα 4 χρόνια δουλέψαμε πολύ!

• Καταφέραμε να εντάξουμε και να δημοπρατήσουμε σημαντικότατα έργα, όπως πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας διευκολύνοντας έτσι τους δημότες μας που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

• Εντάξαμε και δημοπρατούμε το χοροθέατρο Νταμάρι ένα στολίδι για την περιοχή μας και μια παρακαταθήκη για τον πολιτισμό.

• Ολοκληρώσαμε τα αποχετευτικά δίκτυα και πλέον οι δημότες μας συνδέονται στους βιολογικούς και επιπλέον εντάξαμε και νέα δίκτυα.

• Εντάξαμε καινούργιες πλατείες, παιδικές χαρές, χώρους άθλησης.

• Αναβαθμίσαμε ενεργειακά αρκετά σχολικά συγκροτήματα και συνεχίζουμε.

• Αποκαταστήσαμε και αναπλάσαμε παλιά κτίρια.

• Δημοπρατούμε το έργο για το ψηφιακό μουσείο που αφορά στη φιλική εταιρία και τον Νικόλαο Σκουφά.

• Εντάξαμε το καταφύγιο για τα αδέσποτά μας.

• Και πολλά ακόμη έργα που δουλεύονται ακόμη...Στο δήμο μας κα. Κατσούλα υλοποιούνται έργα περίπου 50 εκ. ευρώ κι αυτό πιστέψτε με είναι μεγάλο επίτευγμα!”

Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι αλλάξατε τη ζωή των δημοτών του Δ. Νικολάου Σκουφά μέσα από τις παρεμβάσεις σας ως δημοτική αρχή;


“Αυτό που είχαμε ως στόχο ήταν να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας είτε με έργα σαν κι αυτά που προανέφερα είτε με σύγχρονες υπηρεσίες που να μη χρειάζεται η φυσική παρουσία των πολιτών. Προνοήσαμε και επενδύσαμε σε έργα που μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα του δήμου, άρα και των δημοτών. Προσφέραμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα τους, όπως το mykep, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Ενισχύσαμε το κοινωνικό παντοπωλείο, υποβάλλαμε πρόταση για κέντρο ψυχικής υγείας, επεκτείναμε το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι κ.α. Παραδώσαμε νέους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας σε κάθε δημοτική ενότητα. Επομένως πιστεύω ότι διευκολύναμε τις ζωές των δημοτών μας σε μεγάλο βαθμό και θα αποτελεί και για το μέλλον έναν από τους πρωταρχικούς μας στόχους και στη νέα μας θητεία”.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το Δήμο σας για την επόμενη θητεία σας;


“Να συνεχίσουμε τα μεγάλα έργα! Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας υπηρεσίες και παροχές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους. Στα νέα έργα που έχουμε σχεδιάσει ενδεικτικά θα αναφέρω τα εξής: Το νέο δημαρχείο στο Πέτα που ολοκληρώσαμε ήδη τις μελέτες, το μουσείο ολοκαυτώματος στο Κομμένο,, το παραποτάμιο πάρκο στον Άγιο Δημήτριο, το μουσείο για τον Νικόλαο Σκουφά στο Κομπότι, ο εγκιβωτισμός όλων των αυλάκων στη Δ.Ε. Αράχθου με ταυτόχρονη πεζοδρόμηση και ανάπλαση και πολλά ακόμη... Μας αξίζει ένα αύριο πιο φωτεινό, πιο ανθρώπινο, πιο ουσιαστικό και γι” αυτό θα παλέψουμε και στη νέα μας θητεία!”

Τι απαντάτε στις κριτικές αντιπάλων σας ότι δεν υπήρξε διαφάνεια στα του Δήμου σας κι ότι σπαταλήθηκαν άσκοπα χρήματα;


“Ξέρετε, ο Δήμος κι εγώ είχαμε την ατυχία να συμπορευτούμε με μια αντιπολίτευση που έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια τον ρόλο του σαμποτέρ. Οι «καταγγελίες» που μόνο σκοπό είχαν τον καθυστέρηση των έργων ήταν χαμένος χρόνος για τους δημότες μας μιας και ήταν εξ αρχής γνωστές οι αδιαμφισβήτητα νόμιμες διαδικασίες για το κάθε έργο. Αυτό όμως έχει και τα καλά του. Πως αλλιώς θα γινόταν γνωστό από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους ότι τα οικονομικά του Δήμου μας αποτελούν πρότυπο νόμιμης και διάφανης λειτουργίας; Λυπάμαι πολύ που κάποιοι αγαπούν μία καρέκλα περισσότερο από τον τόπο τους και κάνουν τα πάντα ώστε να σταματήσει κάθε πρόοδος. Από την άλλη τους ευχαριστώ γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουμε στο φως την κάθε δημοτική ενέργεια και να δεχθούμε τα εύσημα από όλα τα κρατικά όργανα. Η ζωή στον τόπο μας πρέπει να αλλάξει. Δεν έχουμε καιρό για παλιομοδίτικες δολιοφθορικές τακτικές .Αυτό προσπαθήσαμε και το πετύχαμε. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Επίσης θεωρώ προσβλητικό να λέει κάποιος την λέξη «άσκοπα» όταν μιλάμε για τους συνδημότες μου. Τίποτα δεν γίνεται άσκοπα όταν αφορά στην βελτίωση της ζωής μας. Καταλαβαίνω την πίκρα και τον εκνευρισμό κάποιων, αλλά υπόσχομαι σε όλους τους δημότες ότι θα συνεχίσω τον «άσκοπο» αγώνα μου για την βελτίωση του τόπου. Και πιστέψτε με, έρχονται κι άλλα πολλά ακόμη «άσκοπα» έργα”.

Γιατί οι δημότες του Δ. Νικολάου Σκουφά να σας εμπιστευτούν εκ νέου; Το μήνυμά σας προς αυτούς.


“Δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω εκτός από έργα , διαφάνεια , και μια ανοιχτή πόρτα στον Δήμο για τον καθένα. Έδωσα αγώνα για να νικήσω τις απειλές τους εκβιασμούς και τις προσωπικές χυδαίες επιθέσεις. Δεν μου αρέσει να το λέω, γιατί δεν θεωρώ πως τελειώνει ποτέ ο αγώνας, αλλά μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα τα κατάφερα. Ο κόσμος του Δήμου Νικολάου Σκουφά είδε με χαρά ότι κάτι άλλαξε. Ότι κάθε του έννοια και πρόβλημα ακούγεται χωρίς διακρίσεις. Ότι ο τόπος σε κάθε δημοτική ενότητα απολαμβάνει έργα. Γιατί να μ εμπιστευτούν; Γιατί αυτό ήταν μόνο η αρχή!”.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img