Αναρτήθηκε στις:22-09-23 13:58

Ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ


Γράφει ο Γιώργος Μιάμης*


Την Πέμπτη 21/09 η χώρα παρέλυσε από μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις που κάλεσαν δεκάδες εργατικά κέντρα ,ομοσπονδίες και ταξικά σωματεία κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που καταργεί ουσιαστικά την κυριακάτικη αργία για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, αυτή των τροφίμων, που εισάγει άλλη μια "μοντέρνα" ευέλικτη μορφή τα zero hour contracts, να δουλεύει δηλαδή ο εργαζόμενος με την ώρα, όποτε και όταν το χρειάζεται ο εργοδότης (άντε επιτέλους να γίνουμε λίγο Ευρώπη) και αντί για μία και σταθερή 8ώρη εργασία νομοθετεί υπέρ του "δικαιώματος" της 2ης εργασίας μέχρι 13 ώρες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε σαν κερασάκι στο νομοσχέδιο να καταργήσει την πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για επαναφορά των 3ετιών, που εξαφανίζει για εκατομμύρια εργαζόμενους 12 χρόνια δουλειάς αλλά και τα όσα ψίχουλα πάρουν το 2027(!!!) θα εξαρτάται από το μέσο ποσοστό ανεργίας αυτή την 3ετία που δεν πρέπει να ξεπερνά το 10%.

Βλέπετε μπορεί να φύγανε τα μνημόνια αλλά όχι για τους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να οργανώσουν την απεργία τους σε αυτό το νομοσχέδιο-τέρας, η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται σε ρυθμούς Κασελακκιάδας. Μαζί με τα ΜΜΕ. Τα περίφημα μέχρι την προηγούμενη Κυριακή "βοθροκάναλα" της λίστας Πέτσα που μας έριχναν στη θέση 107 στην παγκόσμια κατάταξη ελευθερίας του τύπου ξαφνικά αγάπησαν ένα πολιτικό τίποτα τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασελλάκη. Και δώστου τι φόρεσε ο Στέφανος και δώστου πως πίνει τον καφέ του ο Στέφανος και βάλε και λίγο πόσα βάρη σηκώνει στο γυμναστήριο ο Στέφανος. Και μέσα σε όλα αυτά μια βόλτα στη Μακρόνησο με το μέλος στο Δ.Σ. της Motor Oil (ξέρετε απ' αυτά τα συμφέροντα που τους πολεμάνε) κ. Αποστολάκη για να μαγαρίσουν μνημεία, σύμβολα, ιδέες μόνο και μόνο για ένα μικροπολιτικό εσωκομματικό τους πόλεμο. Όπως μαγάρισαν 4 χρόνια στην εξουσία με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ φέρνοντας μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις και ΜΑΤ.

Όπως μαγαρίζουν σε δεκάδες Δήμους και Περιφέρειες με τις συνεργασίες τους για να φύγει η δεξιά. Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, στο δήμο Περιστερίου ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον επί σειρά δήμαρχο με την Νέα Δημοκρατία, όπως στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Θεσσαλονίκης κατεβάζουν εκλεγμένους με την παράταξη του ακροδεξιού Τζήμερου. Όπως στο Δήμο της Άρτας που δεν βρέθηκε κάποιος υποψήφιος δήμαρχος αλλά τα μέλη τους βρέθηκαν και στους δύο δεξιούς υποψήφιους.

Ξέρετε αυτή η δήθεν ανεξαρτησία και αποκομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών βοηθάει σε αυτά τα πολιτικά απολίτικα αλισβερίσια. Βέβαια δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση καθώς στην ουσία οι διαφορές τους είναι ελάχιστες. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο τα 3 μεγάλα αστικά κόμματα. Το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ ψήφισε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση και το 50% αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές του λαού της Θεσσαλίας έκαναν όμως τραγικά επίκαιρο το πόσο πολιτικές είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Πόσο πολιτικό είναι τα ψίχουλα που δίνουν για αντιπλημμυρικά έργα, αυτά τα ψίχουλα σε ποιους εργολάβους πηγαίνουν και με τι αποτελέσματα για τον λαό. Πόσο πολιτικές είναι οι οδηγίες της Ε.Ε (που υπερψηφίζουν τα 3 μεγάλα αστικά κόμματα) ότι αυτά τα ψίχουλα θα δωθούν μόνο σε περιοχές που είναι οικονομικά αποδοτικότερες

Ευτυχώς όμως που υπάρχει ακόμα το ΚΚΕ όπως βλέπουμε στο δήμο Πάτρας 9 χρόνια, όπως είδαμε χθες σε όλη τη χώρα με τους χιλιάδες απεργούς, όπως είδαμε στη Θεσσαλία με τα χιλιάδες μέλη του που τρέχουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που καταστράφηκαν.

*ΜΙΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αρταίων, απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος Εφαρμοσμένης Λογιστικής και Ελεγκτικής του ΕΚΠΑ, κάτοχος παιδαγωγικής επάρκειας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, μέλος του Σωματείου της Ένωσης Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικήςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img