Αναρτήθηκε στις:13-09-23 14:08

Αναγγελία του ΕΛΓΑ για ζημιά στην παραγωγή ακτινιδίων από την συνεχόμενη ανεμοθύελλα


Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 σημειώθηκε περιορισμένη ζημιά στην παραγωγή ακτινιδίων από την συνεχόμενη ανεμοθύελλα στις περιοχές Άρτα, Γραμμενίτσα, Καλαμιά, Ρόκκα και Χαλκιάδες και εντονότερο ήταν το φαινόμενο στις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν της Ιόνιας Οδού.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφεριάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς «Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τη συνεργασία που είχαμε με τον ΕΛΓΑ Ηπείρου, έχουμε ενημερωθεί ότι από τους κατά τόπους αρμόδιους Ανταποκριτές, έχουν ήδη κατατεθεί σχετικές αναγγελίες ζημιάς και θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική δήλωση ζημιάς ΜΟΝΟ όσοι παραγωγοί δεν είχαν υποβάλλει δήλωση κατά τις προηγούμενες αναγγελίες, η εκτίμηση των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί».

Τώρα, αναφορικά με τους παραγωγούς που είχαν υποβάλλει δήλωση σε προηγούμενη αναγγελία, ο κ. Ψαθάς σημειώνει ότι «ο ΕΛΓΑ στην τελική εκτίμηση που θα κάνει θα συμπεριλάβει και την εν λόγω ζημιά και το ποσοστό αυτή ως νεότερη ζημιά, χωρίς να υποβάλλουν οι παραγωγοί νέα δήλωση και χωρίς την καταβολή τελών εκτίμησης».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img