Αναρτήθηκε στις:04-06-23 11:58

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για τη θεατρική παράσταση «Της κακομοίρας»


Της Ειρήνης ΚατσούλαΤην Παρασκευή το απόγευμα επισκέφτηκα το Κομπότι για να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση “Της κακομοίρας” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δ. Κομποτίου. Την παράσταση παρουσίασαν μικρά παιδιά δημοτικού, που αποτελούν το Θεατρικό Εργαστήρι Ανηλίκων, τμήμα 2, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου “Νικόλαος Σκουφάς”. Στην παράσταση συμμετείχε και ένας ενήλικας που υποδυόταν τον Ζήκο, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του συλλόγου. Θα πω ότι έμεινα άναυδη από το επίπεδο της παράστασης! Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά, παρόλο το άγχος τους, που μερικές φορές ήταν εμφανές. Στην πλειοψηφία των στιγμών της παράστασης όμως οι ερμηνείες τους ήταν εκπληκτικές, άρτιες, σε σημείο που μερικές φορές ένιωθα ότι μεταφερόμουν στο σπίτι μου μπροστά από την τηλεόρασή μου κι άκουγα τους αξέχαστους αείμνηστους κωμικούς ηθοποιούς να ερμηνεύουν!!!

Συγχαρητήρια λοιπόν πρώτα απ’ όλους στην Αφροδίτη Κατσαούνου που ανέλαβε τη διδασκαλία του έργου! Αισθάνομαι ότι είμαστε πολύ τυχεροί ως τοπική κοινωνία που την έχουμε στο δυναμικό μας. Κατάφερε και μεταμόρφωσε τους μικρούς μαθητές σε ηθοποιούς ανώτερου επιπέδου… Συγχαρητήρια φυσικά και στον Παναγιώτη Ντούλα από το τμήμα ενηλίκων, που στο ρόλο του Ζήκου ήταν άψογος!!! Δεν θα πω ότι απλά γέλασα και διασκέδασα, θα πω ότι γέλασα με την ψυχή μου με τις ατάκες, που ναι μεν είναι γνωστές και χιλιοακουσμένες στα αυτιά μας, όμως εκεί ακριβώς έγκειται και η επιτυχία των ηθοποιών, μικρών και μεγάλων, και της κας Κατσαούνου, ότι ένιωθα και γελούσα σαν να τις άκουγα για πρώτη φορά στη ζωή μου! Ιδιαίτερα μπράβο θα δώσω και στον μικρό Κωνσταντίνο Λάιο, που ήταν καταπληκτικός στο ρόλο του κυρ Παντελή!!! Και είμαι σίγουρη ότι αν συνεχίσει την ενασχόλησή του με το θέατρο, θα μας απασχολήσει θετικά στο μέλλον και θα είμαστε πολύ περήφανοι για αυτόν ως τοπική κοινωνία!

Στην παράσταση συμμετείχαν οι εξής:


Ζήκος: Παναγιώτης Ντούλας (τμήμα ενηλίκων).

Κυρ.Παντελής: Κωνσταντίνος Λάιος

Προξενήτρες: Αγαθή Μπούργου, Σοφία Γεροκώστα

Φιφίκα: Ηλιάνθη Θεοχάρη

Κιτσάρας: Άρης Γιαννούλης

Λίτσα: Θεοδώρα Μπαρκονίκου

Αργύρης: Παναγιώτης Τηλιγάδας

Κυρ. Μανώλης: Σταύρος Αγγέλης

Κυρ. Σωτήρης: Γιώργος Θεοχάρης

Αντρέας: Βασίλης Οικονόμου

Κατερίνα: Φωτεινή Γιώτη

Μουσικός, σωφέρ: Λάμπρος Πασπαλιάρης

Συντελεστές:


Σκηνικό: Βάσω Καλαμπόκη

Κοστούμια: Η ομάδα Ήχος: Στεφανία Γιαννούλη

Αφίσα: Νίκος Βάρδιας

Φωτογραφία: Βάγια Μπαλαμπάνη

Κάμερα: Ελπίδα Καρατσιώλη

Υποβολέας: Βαγγέλης Βαρέλης

Φροντιστής: Βασιλική Χαβέλα

Υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου: Βάσω Καλαμπόκη

Διδασκαλία: Αφροδίτη Κατσαούνου

Ο Παναγιώτης Ντούλας δήλωσε μετά το τέλος της παράστασης “Με μεγάλη μου χαρά συνεργάστηκε με τα μικρά από το τμήμα ανηλίκων και ότι ήταν όλοι καταπληκτικοί και φάνηκε αυτό στο αποτέλεσμα. Από 2017 ξεκίνησα την ενασχόληση με το θέατρο μέσα από το τμήμα ενηλίκων του συλλόγου και κάθε χρόνο ανεβάζουμε μια θεατρική παράσταση, φέτος ήμουν ιδιαιτέρως χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτήν!”

Η Αφροδίτη Κατσαούνου δήλωσε χαρακτηριστικά “Δουλέψαμε φέτος ελληνικό κινηματογράφο που έχω διαπιστώσει ότι αρέσει πολύ στα παιδιά. Πέρυσι κάναμε πάλι ελληνικό κινηματογράφο, αλλά μόνο σκηνές από έργο με τη Ρένα Βλαχοπούλου, φέτος λοιπόν τολμήσαμε ολόκληρη παράσταση του ελληνικού κινηματογράφου! Πιστεύω ότι τα παιδιά τα πήγαν καταπληκτικά και χάρηκαν πολύ με αυτήν την παράσταση καθ’ όλη την περίοδο που την προετοιμάζαμε… Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων βοήθησε πολύ επίσης με κοστούμια, υποβολέα, σκηνικά, ήχους, φώτα…”

Η κα Κατσαούνου αναφέρθηκε και στη σημασία που έχουν για τον τόπο μας τα θεατρικά εργαστήρια “Τα θεατρικά εργαστήρια τα δημιουργήσαμε το 2011 και στόχος μας είναι να εμπλακούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά σε αυτά, γιατί για μένα που είμαι και εκπαιδευτικός είναι σημαντικό το “φυτώριο”, όχι μόνο αυτό που ετοιμάζεται των ενηλίκων αλλά και αυτό που έρχεται στο προσεχές μέλλον μέσα από τη νέα γενιά. Υπάρχει κι ένα άλλο τμήμα μικρότερων παιδιών, νηπιαγωγείου μέχρι τρίτης δημοτικού, που την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει τις “Όρνιθες” του Αριστοφάνη. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα τμήματα αποτελούν “δύναμη” για την περιοχή μας και τον πολιτισμό της!”img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img

img

img

img

img

img