img
Αναρτήθηκε στις:31-05-23 10:15

Γιατί οι Έλληνες ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία σε μεγαλύτερα ποσοστά


Γράφει ο Νίκος Κέφης*


Μια μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εκτιμά ότι: Η όλη γεωπολιτική κατάσταση χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επιβάλλει σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα μας ώστε να είναι δυνατή η λήψη άμεσων αποφάσεων όπου χρειάζεται.

Είναι αναγκαία η ύπαρξη σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα μας για τη λήψη άμεσων αποφάσεων που αφορούν τον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας μας για την ενίσχυση εν γένει των ενόπλων δυνάμεων, την προσαρμογή της εξωτερικής μας πολιτικής στις εκάστοτε μεταβαλλόμενες διεθνείς καταστάσεις, τη σύναψη ειδικών συμφωνιών με ισχυρές χώρες με σκοπό την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας.

Είναι αναγκαία η ύπαρξη σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα μας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας μας, την απόκτηση της νέας επενδυτικής βαθμίδας, την αύξηση των επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Είναι αναγκαία η ύπαρξη σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα μας για τη σωστή διαχείριση αλλά και απορρόφηση των μεγάλων ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για τη χώρα μας και που πρόκειται να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στη βελτίωση των διοικητικών δομών της χώρας μας.

Είναι αναγκαία η ύπαρξη σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα μας για την βελτίωση όλων των διοικητικών δομών στα σημεία που αποτελούν τροχοπέδη στην άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέ4τηση των πολιτών και γενικά στην καλυτέρευση του επιπέδου της ζωής των πολιτών.

Οι όποιες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της υγείας, παιδείας, μείωσης φορολογίας, αύξησης μισθών και συντάξεων καθώς και σε πολλά άλλα βασικά ζητήματα απαιτούν την ύπαρξη σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα μας. Η μεγάλη αυτή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εκτιμά ότι μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται περισσότερο την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων.

Αλήθεια, πως αναλύεται η μεγάλη εκτίμηση των Ελλήνων για την επίτευξη των επιθυμητών στόχων για την βελτίωση και ανάπτυξη γενικά της χώρας μας από τη Νέα Δημοκρατία στη νέα περίοδο διακυβέρνησης της χώρας. Κατά πρώτον η ΝΔ παρουσίασε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο για όλους τους τομείς. Σχετικό πρόγραμμα είχε παρουσιασθεί από τη ΝΔ και στις προηγούμενες εκλογές και οι ψηφοφόροι διαπίστωσαν ότι αυτά που είχαν εξαγγελθεί με το πρόγραμμα της ΝΔ υλοποιήθηκαν στο ακέραιο παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές κρίσεις όπως με τα Ελληνοτουρκικά, την ενεργειακή κρίση από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον κορωνοϊό.

Σήμερα χωρίς την ύπαρξη κάποιων εκ των κρίσεων της προηγούμενης περιόδου είναι απολύτως λογικό να υλοποιήσει μια κυβέρνηση ξανά της ΝΔ ολόκληρο το πρόγραμμά της που παρουσιάσθηκε στο λαό.

Συμπερασματικά η εκτίμηση μιας μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού ότι η ύπαρξη μιας σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι αναγκαία σήμερα στην πατρίδα μας και για τον λόγο αυτό θα ξαναψηφίσει στις προσεχείς εκλογές της ΝΔ και ίσως με μεγαλύτερα ποσοστά. Οι φωνές που ακούγονται και οι θέσεις που διατυπώνονται από κάποιους κατά της ύπαρξης αυτοδύναμης κυβέρνησης δεν πρέπει να λαμβάνονται από κανέναν λογικά σκεπτόμενο σοβαρά διότι είναι φωνές απελπισίας.

Ας δούμε για λίγο και περιληπτικά μερικά από τα έργα και όχι πλέον λόγια τις προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τετραετία που πέρασε.

«1. Λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα 8,5 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με πλέγμα μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

2. Μειώσαμε 57 φόρους για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος.

3. Προμηθευτήκαμε 26 μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belherra για την αποτρεπτική ενίσχυση της χώρας μας.

4. Εξοπλίσαμε την Ελληνική Αστυνομία με 20.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 3.500 οχήματα, 203.000 μέρη προστατευτικού εξοπλισμού.

5. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 713 ευρώ.

6. Μεγαλώσαμε την Ελλάδα και διευρύναμε τον ρόλο της υπογράφοντας συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για οριοθετήσεις των ΑΟΖ.

7. Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και απο0φασαιστικότητα μια σειρά τουρκικών προκλήσεων και στη βάση αυτή αποκαλύπτουμε διεθνώς την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

8. Επιβάλλαμε ειδικό τέλος της τάξεως του 90% επί των υπερεσόδων των παραγωγών ενέργειας για να δοθούν στην κοινωνία και ταυτόχρονα ενισχύουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και του Κρατικού Προϋπολογισμού.

9. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9%.

10. μέσα σε 2,5 χρόνια μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ 34% σε σχέση με το 2018.

11. Πραγματοποιήσαμε συνολικά 16.200 νέους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή για την ενίσχυση των σχολείων μας, 2.416 διορισμούς ιατρών στο ΕΣΥ και 1.680 διορισμούς συνοριοφυλάκων.

12. Μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο κατά 85% το 2020 και κατά 79% το 2021.

13. Αυξήθηκαν κατά 627 εκατ. ευρώ οι δαπάνες υγείας και δημιουργήσαμε νέες κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των αναγκών.

14. Διευκολύναμε την καθημερινότητα των πολιτών με τη λειτουργία του gov.gr και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που ξεπερνούν τις 1.375.

15. Δημοπρατήσαμε έργα υποδομών 8 δις ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

16. Ολοκληρώσαμε την επέκταση και ανακαίνιση της Εθνικής Πινακοθήκης, αναβαθμίσαμε τις υποδομές πρόσβασης των επισκεπτών και ανάδειξης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Ολοκληρώθηκε μια σειρά έργων και πολιτικών για τον πολιτισμό.

17. Καθιερώσαμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα και αύξηση ορίου αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

18. Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα ψηφίστηκαν πάνω από 320 Νόμοι από την Ελληνική Βουλή.

19. Στηρίξαμε την κοινωνία πάνω από 43 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19.

20. Παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς στη Γραμμή 3 του Μετρό και υπογράψαμε τη σύμβαση για το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας που θα διέρχεται από Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί».

Μετά από όλα αυτά ορθώς λοιπόν συντελούν όλοι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Νίκος Κέφης, νομικός, πρώην δήμαρχος, ανώτατος αξιωματικός ΕΛΑΣ με πρόσθετες σπουδές εκτός από την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικούimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img

img

img

img

img

img