Αναρτήθηκε στις:27-01-23 11:35

Χρ. Γκόκας: Προσθήκη στους επιλέξιμους ΚΑΔ για το LEADER/CLLD Νοτίου Ηπείρου-Αμβρακικού


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την προσθήκη στους επιλέξιμους ΚΑΔ, η οποία είναι αναγκαία, για το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ», με αφορμή σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι για την Π.Ε. Άρτας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια, που περιλαμβάνονται στις «Προσκλήσεις» για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, είναι ιδιαίτερα περιορισμένα, σε σχέση με αυτά των όμορων Π.Ε.

Παράλληλα τονίζει ότι βάσει μελετών, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις δραστηριοτήτων, με ιδιαίτερο πρόβλημα στον τομέα εστίασης, ακόμα και σε περιοχές που εμφανίζουν τάσεις ανάπτυξης, όπως ο ορεινός όγκος των Τζουμέρκων.

Επίσης υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις εστίασης τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί σημαντικά γι’ αυτό χρειάζονται ενίσχυση για να διατηρηθούν, όσες κατάφεραν να επιβιώσουν, αλλά και για να ιδρυθούν νέες επιχειρήσεις.

Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τους κ. Υπουργούς να προβούν στην προσθήκη των ΚΑΔ του τομέα εστίασης, ως επιλέξιμους στην επικείμενη πρόσκληση της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ, του ανωτέρω Τοπικού Προγράμματος, με σκοπό την ουσιαστική αρωγή των επιχειρήσεων, που λειτουργούν, αλλά και τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και νέες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ