Αναρτήθηκε στις:13-07-22 17:30

Ένα έτος φυλάκιση με αναστολή στους κατηγορούμενους για το θάνατο του Χρήστου Ζορμπά


Της Ειρήνης ΚατσούλαΈπεσε σήμερα το απόγευμα η αυλαία της πολύκροτης δίκης για το θάνατο του 29χρονου Χρήστου Ζορμπά, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο “Ήπειρος”. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι: ένας (1) χρόνος φυλάκιση με αναστολή για τους τρεις κατηγορούμενους, συγκεκριμένα για το Διευθυντή του εργοστασίου, τον Πρόεδρο του ΔΣ και τον Τεχνικό Ασφάλειας.

Ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του άτυχου Χρήστου, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου μας δήλωσε “Η δήλωσή μας είναι ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά έλεγε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή υπήρχε εγκληματική αμέλεια από την πλευρά της εργοδότριας εταιρίας, γι’ αυτό το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση της καταδίκης για ανθρωποκτονία από αμέλεια και από αυτήν την άποψη θεωρούμε ότι σήμερα το δικαστήριο επισφράγισε αυτό που γνωρίζει όλη η κοινωνία της Άρτας, αλλά και όλη η Ελλάδα, ότι ο Χρήστος δεν πέθανε από δικό του λάθος, αλλά ότι το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα ήταν ένα εργοδοτικό έγκλημα!


Από κει και πέρα, όσον αφορά το ζήτημα της ποινής γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η ποινή δεν θα ήταν ανάλογη του συγκεκριμένου αδικήματος και γι’ αυτό το λόγο η ποινή που επιβλήθηκε και στους τρεις κατηγορούμενους είναι ένα έτος φυλάκισης με αναστολή. Και γι’ αυτό το λόγο, επειδή οι ποινές είναι χαμηλές και δυσανάλογες με το αδίκημα που τελέστηκε, θα απευθυνθούμε προς την Εισαγγελία προκειμένου να ασκηθεί έφεση! Ένα δικαίωμα που φυσικά δεν το έχουμε εμείς, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να το ασκήσει ο Εισαγγελέας.


Για μας η ημέρα της δικαιοσύνης ήταν η χθεσινή, που ήταν η μέρα όπου εκατοντάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στην πορεία και συμπαραστάθηκε στην οικογένεια, με τους γονείς και την αδερφή του Χρήστου στην κορυφή της πορείας. Σήμερα η απόφαση αυτή επισφραγίζει την αλήθεια των λεγομένων μας και στέλνει ένα μήνυμα για να σταματήσουν, εντός εισαγωγικών, τα εργατικά ατυχήματα και να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, ιδίως νέων ανθρώπων, όπως ήταν ο Χρήστος”.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ