Αναρτήθηκε στις:10-05-22 15:33

Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: Εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού και ελέγχου εξωτερικών δικτύων ύδρευσης


Ξεκίνησε ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην ιστορία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, με προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ. Το μεγάλο αυτό έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού και ελέγχου των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης του Δήμου.

Θα εγκατασταθεί σε κάθε γεώτρηση και υδρομάστευση εξοπλισμός μέτρησης της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, όπου οι αρμόδιοι θα μπορούν να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο την ποσότητα νερού που παράγει η κάθε πηγή ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, σε κάθε δεξαμενή θα τοποθετηθεί εξοπλισμός που θα δίνει τη δυνατότητα να μετράται σε κάθε στιγμή η ποσότητα του νερού που θα φθάνει από τις γεωτρήσεις και τις υδρομαστεύσεις καθώς και το ποσοστό χλωρίου. Η χλωρίωση μετά το έργο αυτό θα γίνει με αυτόματο τρόπο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Η τοποθέτηση αισθητήρων σε κομβικά σημεία του δικτύου (γεωτρήσεις, δεξαμενές, ενδιάμεσα σημεία) θα δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζονται πιο γρήγορα οι βλάβες πριν αυτές εκδηλωθούν, αφού οι αρμόδιοι θα βλέπουν τι ποσότητα νερού ξεκινά από τη μία πηγή και τι ποσότητα καταλήγει στην αντίστοιχη δεξαμενή.

Επίσης, βάνες θα αυτοματοποιηθούν και θα μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν από απόσταση χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για διάφορες εργασίες.

Όλη η λειτουργία του δικτύου θα μπορεί να γίνει από απόσταση σε ζωντανό χρόνο 24ωρες το 24ωρο. Θα εγκατασταθεί σε Δημοτικό κτήριο όλος ο εξοπλισμός παρακολούθησης, αλλά όλοι οι αρμόδιοι (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, υδραυλικοί, τεχνική υπηρεσία) θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από απόσταση μέσω smartphones και tablets.

Ο Δήμος θα γνωρίζει κάθε στιγμή τι νερό παράγεται από κάθε πηγή κάθε στιγμή και τι νερό καταναλώνεται και που ακριβώς.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ