Αναρτήθηκε στις:24-01-22 15:07

Τρίμηνη αναστολή λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου Άρτας


Μεγάλη ανησυχία και ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την τρίμηνη αναστολή λειτουργίας του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Άρτας και τη μετακίνηση των υπαλλήλων του στο Νοσοκομείο Άρτας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, αναστέλλεται η λειτουργία της συγκεκριμένης Δημόσιας Δομής Υγείας στην Άρτα, που εξυπηρετούσε πολίτες και ασθενείς του Νομού, αλλά και όμορων Νομών, δωρεάν. Το ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Άρτας είναι η μοναδική Δημόσια Δομή που εκτελούσε άμεσα ραντεβού-εξετάσεις όλων των ιατρών (Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) και εξυπηρετούσε αρκετά μεγάλο όγκο ασθενών, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, που τα νοσοκομεία είναι απροσπέλαστα από τους πολίτες-ασθενείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις.

Μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας με επικεφαλής την συντονίστρια της ΝΕ Αγλαΐα Νάτσικα βρέθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το Ακτινολογικό Εργαστήριο Κέντρου Υγείας Άρτας για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή λειτουργίας του. Εκεί συνομίλησαν με συμπολίτες που ανήξεροι για το τι θα αντιμετωπίσουν πήγαιναν για τις προγραμματισμένες ακτινογραφίες τους και έβρισκαν την πόρτα κλειστή.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: «Με την πρόφαση της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών του Γ.Ν. Άρτας, (αν και την τελευταία διετία η διοίκησή του έχει προβεί σε αποσπάσεις-μετακινήσεις προσωπικού που κάλυπταν μόνιμες και διαρκείς Υπηρεσιακές ανάγκες), προέβη στην μετακίνηση των Υπαλλήλων του Ακτινολογικού του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της εν λόγω Δημόσιας Δομής, αντί να φροντίσει είτε με το ήδη υπάρχον προσωπικό, είτε με νέες προσλήψεις προσωπικού, τη στελέχωσή του. Αντί αυτού, η κυβέρνηση, μέσω της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γ.Ν. Άρτας, επέλεξε το κλείσιμο μιας ακόμα Δημόσιας Δωρεάν Δομής. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η υγειονομική τραγωδία στην χώρα και δεν περισσεύει καμία δομή, την ώρα που πολίτες και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης, αυτή την ώρα απαξιώνεται και διαλύεται η Δημόσια περίθαλψη».

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας ζητά από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου, την άμεση στελέχωση και ενίσχυση του ΕΣΥ, την αύξηση δαπανών για την υγεία και τέλος, την ενίσχυση και ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ