Αναρτήθηκε στις:24-01-22 12:56

ΟΑΣΝΑ: Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας (ΟΑΣΝΑ), μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, ολοκλήρωσε τη διαδικασία των αρχαιρεσιών στους αγροτικούς συλλόγους για την ανάδειξη νέων ΔΣ και αντιπροσώπων για το Συνέδριό της και προχωρεί στην πραγματοποίησή του την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας στις 6 το απόγευμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών με συγκρότηση νέων αγροτικών συλλόγων, την ενίσχυση των υπαρχόντων και η πραγματοποίηση του συνεδρίου αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναζωογόνηση του αγροτικού κινήματος. Επίσης ελπιδοφόρο είναι το στοιχείο ότι κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών συμμετείχαν αρκετοί για πρώτη φορά καθώς επίσης και ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι σε ηλικία. Είναι μια σημαντική παρακαταθήκη. Με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες επέλεξαν να εκφράσουν την αγωνία τους για τα νέα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, την αγανάκτησή τους, από την διαχρονική εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των μεγαλεμπόρων και των επιχειρηματικών ομίλων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη της οργάνωσης και στην ελπίδα του αγώνα.

Τα θετικά βήματα που καταγράφονται αποτελούν μια χειροπιαστή απάντηση στην απογοήτευση, την μοιρολατρία, το «τίποτα δεν γίνεται» που σκόπιμα καλλιεργείται και μέσα στους αγροτοκτηνοτρόφους, από την κυβέρνηση και απ΄όλους εκείνους που θέλουν τους βιοπαλαιστές αγρότες-κτηνοτρόφους θεατές και όχι πρωταγωνιστές μιας καλύτερης ζωής που αξίζουμε. Είναι αποτέλεσμα της σταθερής δράσης της ΟΑΣΝΑ ακόμη και μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Με κινητοποιήσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή στο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ αναδείχτηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων. Στο στόχαστρο της δράσης βρέθηκαν οι πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ, το κράτος, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου και οι Δημοτικές αρχές που υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των μεταποιητικών βιομηχανιών οι οποίες δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα καθώς επίσης και των μεγαλοαγροτών και όχι τα συμφέροντα των βιοπαλαιστών παραγωγών.

Στο συνέδριο αξιοποιώντας τη θετική πείρα, τη δράση που αναπτύχθηκε και ότι τα πράγματα δεν μένουν αναλλοίωτα, θα συζητήσουμε πως θα δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις ώστε να συσπειρώσουμε πολύ περισσότερους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, να δυναμώσουν οι αγροτικοί σύλλογοι, να φτιαχτούν καινούργιοι όπου δεν υπάρχουν. Θα γίνει απολογισμός δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα για να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας. Θα συζητήσουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 19 Δεκέμβρη όπου και συμμετείχαμε, την προετοιμασία των κινητοποιήσεων στο Νομό, σε πανελλαδικό συντονισμό με τους αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες βγάζοντας ακόμη και τα τρακτέρ στους δρόμους. Επίσης θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ