Αναρτήθηκε στις:21-01-22 14:32

Πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις του Αγίου Μαξίμου του Γραικού


Της Ειρήνης ΚατσούλαΜε θρησκευτική ευλάβεια οι πιστοί προσήλθαν στον Ι.Ν. Αγίου Μαξίμου του Γραικού για να τιμήσουν τη μνήμη Του. Δυστυχώς και φέτος, λόγω της πανδημίας, ο εορτασμός του Αγίου Μαξίμου του Γραικού δεν είχε την αίγλη των προηγούμενων χρόνων, αφού ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Άρτα και ο φόβος εμπόδισαν πολλούς χριστιανούς να δώσουν το παρών. Την Πέμπτη το απόγευμα τελέστηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χωροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ενώ σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, τελέστηκε η Πολυαρχιετική Θεία Λειτουργία στον εν Άρτη πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, παρουσία και τις δύο ημέρες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Όπως προαναφέραμε, το παρών έδωσε φέτος στον εορτασμό του Αγίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος συμμετείχε στη χαρά της τοπικής κοινωνίας και ο οποίος στο λόγο του μίλησε για το βαθύτερο σκοπό της συμμετοχής των χριστιανών στο σώμα της Εκκλησίας. “Αλίμονο σε κείνους που έρχονται στην εκκλησία και φεύγουν ακριβώς ίδιοι”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, επισημαίνοντας πως σκοπός είναι να φεύγουμε αλλαγμένοι μετά τη Θεία Λειτουργία, αλλαγμένοι προς το καλύτερο, προς τα ανώτερα θεία διδάγματα.

Το δικό του μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, έστειλε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος “Όπως ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός έγινε υπόδειγμα υπομονής, έτσι κι εμείς με το παράδειγμά Του και τις πρεσβείες Του να δείξουμε υπομονή στις δύσκολες περιστάσεις που διερχόμαστε για να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουμε αξία ενώπιον του Θεού”.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες που φέρουν το όνομα του Αγίου Μαξίμου, χρόνια πολλά στους Αρτινούς, μιας που ως γνωστόν ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός γεννήθηκε στην Άρτα.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ