Αναρτήθηκε στις:25-11-21 14:21

Επιστολή Γκολομάζου προς Γεωργιάδη για μη κατάργηση της υπηρεσίας INTERREG στη Θεσσαλονίκη


Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο κλείσιμο της υπηρεσίας INTERREG στη Θεσσαλονίκη. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή το Επιμελητήριο Άρτας ως δικαιούχος υλοποίησης Προγραμμάτων INTERREG, εκφράζει την αντίθεση του με κάθε πρόθεση του σχεδίου Νόμου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που προβλέπει το κλείσιμο της υφιστάμενης υπηρεσίας INTERREG στη Θεσσαλονίκη, μετά τη λήξη της περιόδου 2014-2020 και τη σύσταση νέας Υπηρεσίας για τη διαχείριση των νέων Προγραμμάτων.

Η πρόθεση αυτή μας εξέπληξε δυσάρεστα καθώς κανένα δεδομένο δεν αποδεικνύει την αναγκαιότητα αυτής της αλλαγής, αντίθετα μέσω της συνεργασίας μας με τη διαχειριστική αρχή και τις κοινές Γραμματείες επιβεβαιώνεται η εξαιρετική λειτουργία της αποκεντρωμένης αυτής Υπηρεσίας. Μέσα από την καθοδήγηση και τη συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG που διαθέτει έμπειρο και καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό, το οποίο προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, το Επιμελητήριο Άρτας κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύξει συνεργασίες και να υλοποιήσει διασυνοριακά έργα και ενέργειες για την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Επισημαίνουμε λοιπόν πως με μία τέτοια απόφαση δεν διακυβεύεται μόνο κάθε προοπτική ανάπτυξης των επιλέξιμων περιοχών των Προγραμμάτων αλλά και η βαθιά τεχνογνωσία των στελεχών της υποβαθμίζοντας το έργο όλων αυτών των ετών που αποδείχτηκε πολύτιμο για τις περιοχές μας.

Η συνέχιση της λειτουργίας της δομής του INTERREG στη Θεσσαλονίκη έχει περιφερειακή διάσταση, αφού διαθέτει εξαιρετικά σημαντική υποδομή και δικτύωση και ζητάμε να συνεχιστεί το μέχρι τώρα καθεστώς λειτουργίας της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Προγραμμάτων INTERREG στη Θεσσαλονίκη».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ