Αναρτήθηκε στις:25-06-21 16:12

Υποψήφιο για βράβευση το «Κάτσε να σου μολογήσω» του Βασίλη Μαλισιόβα


Το βιβλίο του φίλου και συνεργάτη μας Βασίλη Μαλισιόβα «Κάτσε να σου μολογήσω – Ηπειρώτικες ιστορίες από το παρελθόν που μιλούν στο παρόν» (εκδ. Αλεξάνδρεια), έχει επιλεγεί στις μεγάλες λίστες των προς βράβευση εκδόσεων από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Public, στην κατηγορία «Non fiction» (για το έτος 2020).


Συνεχίζεται, λοιπόν, με επιτυχία το ταξίδι του συγκεκριμένου πονήματος, που αποτελεί ένα «μουσείο μαρτυριών και αναμνήσεων», στο οποίο, σύμφωνα με τον πρόλογο του Γιώργου Τράπαλη «…βρίσκουμε μοναδικές εικόνες από την καθημερινή ζωή των Ηπειρωτών, βγαλμένες μέσα από αφηγήσεις υπερηλίκων, συνήθως, πληροφορητών, οι οποίοι μας αποκαλύπτουν πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής τους των αρχών του 20ού αιώνα μέχρι και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πτυχές που φωτίζουν τον τρόπο ζωής μιας κοινωνίας απολύτως διαφορετικής από τη δική μας, όπου η επιβίωση δεν ήταν αυτονόητη και το ευ ζην είχε εντελώς διαφορετική σημασία από ό,τι σήμερα».

Όπως δήλωσε ο συγγραφέας Βασίλης Μαλισιόβας, «ασχέτως του αποτελέσματος του διαγωνισμού, το βιβλίο έχει πάρει ήδη το βραβείο της τιμητικής αγάπης των αναγνωστών, που είναι και το πλέον ουσιαστικό στοιχείο για έναν δημιουργό».

Σε περίπτωση που θέλετε να στηρίξετε το βιβλίο του Βασίλη Μαλισιόβα, μπορείτε να το ψηφίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

publicbookawards


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    img
    img
    img
    img