Αναρτήθηκε στις:19-02-21 16:55

Ηπειρώτης από τις Πηγές Άρτας ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κ. Γιάννινας


Συγχαρητήρια από την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας για την προαγωγή τουΣε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας εκφράζει τα συγχαρητήριά του για τον συντοπίτη τους Γεώργιο Κ. Γιάννινα ο οποίος προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Με μεγάλη ικανοποίησε ακούσανε την προαγωγή του συγχωριανού μας στο βαθμό του Αντιστράτηγου. Είναι μία είδηση που μας χαροποίησε αφού ένας ακόμη Πηγιώτης έφτασε σε αυτό το βαθμό εν ενεργεία Αξιωματικού. Δίδυμο Ηπειρωτών πλέον στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με τον έτερο Αντιστράτηγο τον Κ. Σκούμα.

Η προαγωγή του για όσους ξέρουν καλά τον στρατηγό δεν ήταν έκπληξη αλλά επιβράβευση της εργατικότητας της ακεραιότητας και την άριστης υπηρεσιακής του Διαδρομής. Από την υπηρεσιακή διαδρομή του και ως προϊστάμενο Αστυνομικών Υπηρεσιών ήταν και είναι υπόδειγμα Αξιωματικού. Ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο ως Γενικός Αττικής –Γ.Α.Δ.Α. ήταν αυτός που επόπτευε και υλοποίησε το σχέδιο εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του COVID-19 και τα κατάφερε στον απόλυτο βαθμό. Αυτό φάνηκε και από την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής αυτών των μέτρων που οφείλεται εν πολλοίς –κατά μεγάλο μέρος- στην Αστυνομία. Με αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι εδώ και ένα χρόνο νυχθημερόν 24 ώρες το 24ωρο ήταν εκεί για να καθοδηγεί τις όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής χωρίς ουσιαστικά προσωπική και οικογενειακή ζωή. Η προαγωγή του αποδεικνύει και την αποτελεσματική εφαρμογή όλων των μέτρων. Αθόρυβος και μεθοδικός ήπιων τόνων με μεγάλη εκτίμηση μεταξύ των Αστυνομικών δεν ξεχνούσε το χωριό μας και στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας ήταν πάντα παρών.

Ο Γιώργος Κ. Γιάννινας κατάγεται από τις Πηγές Άρτας - Ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη από τον οικισμό του Αγ. Βασιλείου. Γεννήθηκε κυριολεκτικά δίπλα στις όχθες του Αχελώου στην καρδιά της Αρχαίας Τετραφυλίας, και της Κοιλάδας του Αχελώου. Είναι γιός του Κων/νου Γιάννινα και της Γλυκερίας Φ. Μπαλά, της αδελφής του αείμνηστου συγχωριανού μας Νίκου Μπαλά. Παιδί και αυτός μιας αγροτικής οικογένειας της δεκαετίας του '60 που έζησαν την οικογένειά τους μέσα στη φτώχεια και τις στερήσεις. Σχολείο μιάμιση ώρα με τα πόδια στο κρύο στο χιόνι και τη βροχή. Δύσκολες συνθήκες, ακατανόητες για τα σημερινά παιδιά. Έτσι όμως οπλίστηκε με δύναμη και θέληση για να φτάσει σήμερα εκεί που βρίσκεται. Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Από μικρός και ο Γιώργος μαζί με την οικογένεια στους απάτητους γκρεμούς του Σέλτσου να θρέψουν με τα ζωντανά τους. Εκεί σε αυτόν τον τόπο που θυσιάστηκαν εκατοντάδες σουλιώτες τον Απρίλιο του 1804, μέρος κακοτράχαλο γεμάτο κινδύνους και γκρεμνούς, αλλά όμορφος και γαλήνιος τόπος. Πέντε ώρες με τα πόδια πήγαινε-έλα από το σπίτι του μεγάλωνε βοηθώντας και αυτός στις αγροτικές εργασίες. Μια οικογένεια τίμιων ανθρώπων που αναζήτησαν την δεκαετία του 70 τη ζωή τους στην Αθήνα για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Έτσι ένα μερίδιο του μπράβο ανήκει στους γονείς του και στη δική του οικογένεια που τον στερούνται πολλές ώρες της ημέρας. Να είναι καλά και να τον καμαρώνουν.

Του ευχόμεθα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Να τον δούμε και αρχηγό της ΕΛΑΣ και γιατί όχι; Η ικανότητά του το ήθος του και η αξία του το προδιαγράφουν. Στρατηγέ μας από τους συγχωριανούς σου Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη».
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ